Bebek ve Bayan Örgülerinin Vazgeçilmezi 3 Boyutlu Tığ Örgü

Bakınca ilgi çekici olan modeller genelde kız bebekler için tercih edilir. Paylaştığım model 3 boyutlu görünümü ile bayan ve kız çocuk örgülerinin yeni favorisi olacak gibi görünüyor. Kat kat fırfırlı görünümü ile özellikle battaniye ve şal yapımı için denemenizi öneririm.

Örgüye başlarken zincir çekiyoruz ve bu zincirin üzerine modeli kuruyoruz. İp ne kadar ince olursa model o kadar dökümlü ve zarif olur. Örgünün iki kenar kısmı yarım model olarak devam edeceği için başlangıçta bir tane tırabzan yapıyoruz.

Zincirle birlikte 2 tırabzan elde ediyoruz. Hiç zincir çekemeden üçüncü zincire batıp buraya bir tane üçlü tırabzan yapın. Araya 2 zincir çekip aynı yere bir tırabzan daha yapın. Tekrar 3 zincir atlayıp 4 tane üçlü tırabzan yapın. 

Üçüncü zincire batıp buraya aynı şekilde arasına 2 zincir çekilen bir yuva yaparak devam edin. Bitiş kısmını 2 tırabzanla bitirip üst sıraya geçin. 4 zincir çekip geri dönün. İlk deliğe batıp buraya üçlü tırabzan yapın. 5 zincirle tepesine pipirik yapın. Bu şekilde pipirikli 6 tırabzan yapın. 

Alt sırada yaptığımız 4 tırabzanın tam orta kısmına batıp buraya arasına 2 zincir çektiğimiz bir delik oluşturun. Sonraki deliğe girerek 6 tane pirpikli tırabzan yapın. İlk model bu şekilde tamamlanacak. 

İkinci modelin yapımına geçince önce alt zemini hazırlayacağız. 5 zincir çekip geri dönün ilk tırabzanın tepesine bir tane tırabzan yapın. Alt bölümde yaptığımız pipirikli tırabzanların ilkini atlayıp ikincisinin arka boşluğundan girerek bir tane tırabzan yapın.

Sonra yanındaki tırabzanlara geçip tam 4 tane tırabzan yapın. Sonraki boşluğa bir delik daha oluşturun. Kaydırılarak yapıldığı için model kat kat boyutlu olarak görünüyor. Bu modeli her sırasına ayrı bir renk kullanarak yapabilirsiniz. Renkli örülünce nasıl göründüğü hakkında size fikir vermesi için fotoğrafını da paylaştım.