Beğenerek Öreceğiniz Damla Örgü Modeli

Kolay ve gösterişli model sevenler için damla örgü modeli anlatımı ile devam ediyorum. Bu tür modeller çok amaçlı diye bilinen ve her örgüye yakışacak şekilde hazırlanmıştır. Modeli çiftli ilmeklerle hazırladım.

Model lastik yapıldıktan sonra örülmelidir. Ön yüzde bütün ilmekleri düz olarak ördüm. Model arka yüzde kurulmaktadır. Arka yüze geçince kenar ilmeğini alıp sonraki iki ilmeği düz örer gibi birlikte kesin. Önce ilmeği kesip artırmayı sonrasında yapmalıyız. Kestiğimiz ilmeğin yerine hemen bir tane dolayarak artırın. 

Sonra tekrar iki ilmeği birlikte düz örerek kesip bir dolayarak devam edin. Ön yüze geçince tekrar kenar ilmeğini alıp bir önceki sırada artırdığımız ilmek önde olmak şartı ile iki ilmeği düz örer gibi kesin. Kestiğimiz ilmeğin yerine hemen bir tane artırın. 

Arka yüze geçince kenar ilmeğini alıp iki tane olan ters ilmeğin ilkini düz örüp ipi ön tarafa alıyoruz. Sonra bir ilmek örmeden atlatıyoruz. Tekrar iki ilmek düz örüp bir ilmek örmeden atlayarak devam ediyoruz. Ön sıraya geçince bütün ilmekleri düz örüyoruz.

Ben her modelin arasına üç sıra ön yüzde düz arka yüzde ters olarak 3 sıra ara boşluk verdim. Sonra tekrar arka yüzde kenar ilmeğini alıp iki ilmeği düz örer gibi kesip bir dolayın ve iki ilmeği tekrar keserek aynı şekilde modeli tekrarlayın.