Beğenileri Kazanan Haşhaş Tohumu Örgü Modeli

Özellikle kadın yeleklerini yaparken angora ipler sıklıkla kullanılmaktadır. Paylaşımını yaptığım örgü modelini de angora iplere uyarlayabilirsiniz. Bebek örgüleri içinde kullanmanızı öneririm.

Modelin yapımı 3 ilmekle yapılıyor ve iki tane kenar ilmeği kullanılıyor. Modeli örmeye arka taraftan başladım. Önce bütün ilmekleri ters olarak ördüm. Ön tarafa geçince kenar ilmeği ile birlikte 4 ilmeği düz ördüm. 

Bir ilmek dolayıp 3 ilmek düz ördüm. Bir ilmek dolayıp 3 ilmek düz ördüm. Bu sırada her 3 ilmeğin arasında bir ilmek dolayıp artırma yapın. Modelin arka tarafına geçince kenar ilmeğini alın ve bir önceki sırada artırdığımız ilmekleri düze çevirerek örün. 

3 tane olan ters ilmeklere gelince 3 ilmeği ters örerek kesin. İlmekleri şişten çıkartmadan ilk ilmeği bir kez daha ters örün. Sonraki ilmeği düz örüp üç ilmeği ters örerek kesin. Bu 3 ilmeğin ilkini tekrar ters örün. 

Modelin ön tarafına geçince kenar ilmeğini alıp 3 ilmeği düz örerek kesme işlemi yapın. Bu ilmekleri şişten çıkartmadan ipi şişe bir kez dolayıp ilmekleri bir kez daha düz örün. Hiç ara vermeden sonraki 3 ilmeği düz örerek kesin. İpi şişe dolayıp bir kez  daha düz örün. 

Modelin arkasına geçerek bütün ilmekleri ters örün. Bundan sonrasında örgünün ilk başlangıç kısmında olduğu gibi modeli tekrarlayarak devam edin.