Ben Hazırladım Siz İstediğiniz Tarafını Kullanın

Bugün sizler için hangi tarafını kullanacağıma karar veremediğim bir model hazırladım. Sade bir model oldu. İzleyicilerim bu şekilde kolay yapılan ve sade görünen modelleri tercih ediyorlar. Örgünün başlangıcı lastik istemiyor. Boyunluk ve atkı  için uygun bir model olacaktır. Her iki tarafının kullanılması avantaj sağlayacaktır.

Modelin yapımı 4 sıradan oluşmaktadır. Kıvrılmadığı için ilmekleri şişe takıp hemen örmeye başladım. İlk olarak arka tarafta ilmekleri düz olarak örün. Örgüyü çevirip ön tarafa geçince ilmekleri tekrar düze çevirerek örün. Böylece bir sıra haroşa yapmış olacaksınız.

Sonraki sırada kenar ilmeğini alıp diğer ilmeği ön taraftan girerek düz örün. İpi ön tarafa alıp aynı ilmeği bir kezde ters olarak örün. Bu sırada ilmek sayısı iki katına çıkacak. İlmekleri önce düz örüp sonra aynı ilmekleri bir kezde ters örün.

Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alıp ipi arkaya alın. Bir ilmek örmeden atlatıp ikinci ilmeği ters örün. Örmeden atlanan ilmeği ters ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Bu sırada ikişerli görünen ilmeklerin ilkini örmeden atlatıp ikincisini ters örün.

İlk ilmeği ters ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Bu sırada sayıları eski haline getirmiş olacağız. Örgüyü çevirince ilk başlangıçta yapılan işlemleri tekrarlamalısınız. Önce iki sıra düz örün. Sonra ilmekleri önce düz sonra ters olarak iki defa örün.

Ön tarafta bu ilmeklerin ilkini örmeden atlatıp ikincisini ters örün. Örmeden atlanan ilmeği diğer ilmeğin üzerinden atlatıp bırakarak örgüye devam edin.