Birbirine Bağlanan İlmekler Örgü Modeli Tarifi

Sevgili örgü sevenler kalın dokulu iplere çok yakışan birbirine bağlanan ilmekler örgü modeli tarifi ile sizlerle beraberiz. Daha ince iple de modeli ördüm fakat kalın iple daha belirgin ve daha hoş bir görünümü oldu. İnceleyip kararı siz verin.

Kullandığım ip kalın bir yapıya sahip olduğu için 4 numara şiş kullandım. Aynı modeli daha ince iple ve 3 numara şişle de ördüm. Her iki kalınlıkta iple nasıl göründüğünü sizlere göstermek istedim.

Modelin yapımı için 2 ve katları gerekiyor. İlk olarak arka taraftan ilmekleri ters örerek başlayın. Model daima ön tarafta uygulanmaktadır. Önce kenar ilmeğini alın ve ikinci ilmeğin arasındaki boşluğa girip buradan bir tane ilmek çıkartın. İpi bir kez şişe dolayın ve ilmekleri düz olarak örün. 

Başlangıçta ilmeklerin arasındaki boşluktan çıkarttığımız ve şişe doladığımız ilmeği ördüğümüz iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Hiç ara vermeden ikinci ilmeğin arasından girin ve bir ilmek çıkartın. İpi şişe dolayarak bir ilmek daha elde edin.

Sonra ara boşluğuna girdiğimiz iki ilmeği düz örün. Düz ördüğümüz iki ilmeğin üzerinden başlangıçta çıkardığımız iki ilmeği atlatıp bırakın. Modelin arka tarafına geçince ilmekleri ters olarak örün. 

Ön tarafa geçince bu defa kenar ilmeğinden sonra bir ilmek daha düz örün. Sonraki iki ilmeğin arasından yeni bir ilmek çıkartın. İpi şişe dolayıp ilmekleri düz örün. Başlangıçtaki iki ilmeği diğer iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Bu şekilde her defasında modeli kaydırarak devam edin.