Birlikte 2 Adet Kolay Patik Yapıyoruz!

Yaklaşan kış günleri için hanımlar hazırlık yapmaya başladı. Soğuk günlerde ayaklarınızı sıcacık tutacak olan iki adet kolay patik yapımını göreceğiz. Patik yapımında naylon ağırlıklı ipler tercih etmelisiniz. Naylon karışımı ipler daha dayanıklı olduğu için patik yapımında kullanılmaktadır. 

İlk modelimiz iki renk ile yapılmaktadır. Başlangıç olarak 17 ilmeği şişe takıp başlıyoruz. Sonra 8 ilmeği ters örüp bir dolayın ve bir ilmek düz örün. Sonra tekrar bir dolayıp 8 ilmek daha ters örüp sırayı tamamlayın. Arka yüzden bütün ilmekleri ters örerek bitirin. Sonraki sırada bu defa 9 ilmeği ters örüp bir dola bir düz ör bir dola 9 ilmek ters ör şeklinde sırayı tamamlayın. Tam ortada kalan ilmeğin her iki yanında artırma yaparak bütün ilmekleri haroşa örüyoruz.   

Artırmalar 18 sıra olunca diğer renkli ipi de bağlıyoruz. Bir diş haroşa bir renk örüp bir diş haroşayı da diğer renkle örerek patiğin iki kenarını tamamlıyoruz. Son olarak bitince patiği alt kısmından dikip ön ortasında kalan ilmeğin üzerine diğer renk ile şerit yapıp bitiriyoruz.   

İkinci patik modelimiz ise kolay bir modelin nasıl şık bir hale getirildiğini göreceğiniz yeni bir yapım olacak. Bir patiğin güzel olması için illa çok zor olması gerekmiyor. Kolay bir modeli oldukça beğenilen bir hale nasıl getirebileceğiniz anlatacağım. Bu patik modeli içinde iki renk kullanılmaktadır.   

3 ilmekle örgüye başlıyoruz. Örgünün tamamı haroşa olarak örülecek. Her iki sırada bir örgünün her iki yanından birer ilmek artırarak örmeye devam edin. 27 ilmek oluncaya kadar artırın. Sonrasında renk değiştirip artırmadan örmeye devam edin. Patiği bitirirken aynı şekilde her iki kenarından eksilterek bitirin. Sonra dikip üzerini çiçekle süsleyin.   Cansel hanımın hazırladığı bu iki kolay patik modelini rahatça örüp severek giyebilirsiniz. Bugün ilk olarak iki renkli saç örgüsü modeli yapımını anlattım. Oldukça değişik görünen bu modelin anlatımını inceleyebilirsiniz.