Böğürtlenler Tığ örgü Modeli

Yelek ve hırka gibi değişik örgülerde çok şık duran tığ işi böğürtlenler modelini hazırladım. Orta kalınlıkta ip ve ince iplerle yapabilirsiniz. Kız bebek battaniyesi gibi şık görünmesini istediğiniz yerlerde kullanabilirsiniz. Battaniye yapmak isterseniz alt kısmında astar kullanmanız gerekecektir.

Önce zincir çekiyoruz. Zincirin üzerine bir sıra delik oluşturacağız. 2 zincir çekip üçüncü zincire batarak bir tane üçlü tırabzan yapıp sırayı tamamlayın. 5 zincir çekip örgüyü çevirin. İlk direğe batıp bir tane ikili tırabzan yapın. 

Sonra aynı yere batıp 6 tane üçlü tırabzan yapın. Son olarak ikili tırabzan yaparak bitirin. Bu şekilde yelpaze şeklini elde edeceğiz. Sonra örgüyü çevirip ilk tırabzana batın ve sıkı iğne yapar gibi bağlayın.

2 zincir çekip bir sonraki direğe batıp üçlü tırabzan yapın. Birleştirdiğimiz çiçeği dışa doğru kıvırın. 2 zincir çekip bir sonraki tırabzana ikili tırabzan yapın. Sonrakileri 6 tane üçlü tırabzan olarak devam edin.

Son tırabzanı üçlü tırabzan yapıp örgüyü çevirin. İlk tırabzana girip ilmekleri kapatın. 2 zincir çekip bir sonraki direğe batıp üçlü tırabzan yapın. Böylece bir tane delik oluşturmuş olacağız. 

2 zincir çekip sonraki tırabzanı ikili olarak yaparak başlıyoruz. Sırayı böyle tamamlayıp örgüyü çevirin. 5 zincirle geri dönüp bir tane delik oluşturun. Önceki sıradan farklı olarak önce iki delik oluşturup sonra modeli tekrarlamalıyız. 

Bu modeli dilerseniz delik yerine tırabzanların üzerine kurarak daha dokulu bir yapı elde edebilirsiniz.