Lif,  Örgü,  Örgü Videoları

Bu Lif Modelini Görünce Canınız Çilek Yemek İsteyecek!

Sanırım konu başlığından sıradaki modelin ne olduğunu anlamışsınızdır. Evet doğru duydunuz  bu lif modelini görünce canınız çilek yemek isteyebilir bu yüzden hamile olanlar lütfen dikkat etsinler. Şaka bir yana çilek tarlası lif modelinin yapımını göreceğiz birlikte…

Yukarıda gördüğünüz gibi ismine sadık kalıp kırmızı ve yeşil iple yapabileceğiniz gibi alt kısımda pembe ve yeşil renk ile yapılınca nasıl durduğunu da görebilirsiniz. Malzemeleriniz hazır ise birlikte yapımına başlayalım isterseniz? İlk olarak kırmızı renk ip ile ne sıkı nede gevşek bir şekilde zincir çekerek başlıyoruz. Örgüye yeni başlayanlar için bir ek bilgi vermek istiyorum. bu soru genellikle bana geldiği için sizlere de belirtmek istedim.

Zincirin üzerine bir zincir atlayıp aralara birer zincir çekerek ikili tırabzanlar yapıyoruz ve ilk sırayı bu şekilde tamamlıyoruz. Sonra 3 zincir çekip geri dönün ve ilk tırabzanın tepesine batıp bir tane tırabzan yapın. 1 zincir çekip sonraki deliğin içine batın ve tırabzan yapın. Sonra 1 zincir çekip dördüncü deliğe girin ve buraya iki defada çektiğiniz bir dolgu yapın. Aralarına birer zincir çekerek aynı deliğe 4 tane dolgu yapın.

Bu kısım çileklerin alt zeminin oluşturuyor. Sonra yeşil ipe geçiyoruz. İpi tutturun ve 2 zincir çekip ilk tırabzanın tepesine batın. Tekrar 2 zincir çekip başını dolamadan sonraki tırabzanın içine girin. 2 zincir çekip iki dolgunun arasına girin ve iki defada ilmek çekin. Bu ilmeklerin tepesini kapatmayın.Bu şekilde bütün dolguların aralarına iki defada çektiğiniz dolguları yapın. Sonra bu başını toplamadığınız dolguları bir defada kapatın ve 2 zincir çekip başını dolamadan yan deliğe batın. Sibel hanımın anlatımı ile keyifli bir lif yapabilirsiniz.