Bu Patiği Sabah Başla Öğlen Giy

Sizler için hazırladığım patik modelini sabah başlayıp öğlen giyebilirsiniz. Bu model bayanlar için olabileceği gibi gibi erkekler içinde kullanabilirsiniz. Patiği orta kalınlıkta ip ve 3,5 numara şiş ile yaptım ve tamamını selanik örgü ile ördüm.

40 ilmekle başlayıp bir düz bir ters olarak örülecek. İkinci sıraya geçince ters ilmekler aynen örülürken düz ilmekler bir alt sıraya batılarak örülecek. İlk sırada örgüye başlarken bir ters bir düz olarak lastik şeklinde örülürken örgünün diğer bölümlerinde ters ilmekler aynen örülecek düz ilmekler ise bir alt sıraya girilerek örülecek. 

Başlangıçtan itibaren 12 santim kadar örüp örgünün her iki kenarından 6 ilmek kesilecek. Bu bölümü patiği ördüğünüz kişinin ayak uzunluğuna göre ayarlamalısınız. Selanik örgü ile yapıldığı için esneme payınıda düşünerek ölçüyü ayarlamalısınız.

Sonrasında hiç bir kesme işlemi yapmadan bu şekilde devam edilecek. Örgüyü bitirip dikişe geçilince 40 ilmekle başlanan bölümü büzdürülüp kapatılacak. Diğer bölüm ise topuk kısmı olarak dikilecek. Bayan patiği olarak kullanmak isteyenlere fikir olsun diye 15 ilmekle ördüğüm küçük parçayı ortasından toplayıp fiyonk şekli vererek patiğin yan tarafına diktim.