Buğday Başakları 3 Boyutlu Şiş Örgü Modeli

Buğday başakları şiş örgü modeli ile 3 boyutlu çeşitli örgüler yapabilirsiniz. Lastiğe benzer bir görünümde olan bu örnek bayan örgüleri dahil çok çeşitli yerlerde kullanabilirsiniz. 

Modeli örmeye arka yüzden başlıyoruz. İlk olarak iki tane kenar ilmeğini düz örüp sonraki iki ilmeği ters örer gibi birlikte örüp bir kez ipi dolayın ve aynı ilmekleri bir kez daha örün ve ipi dolayıp bir kez daha örün. Toplamda iki ilmeği 5 tane yeni ilmek olacak şekilde ters olarak örüyoruz. 

Her modelin arasında iki tane düz ilmek örüp iki ters ilmeğe gelince ikisini birlikte ters örüp bir dolama yöntemi ile 5 tane yeni ilmek öreceğiz. Örgünün ön yüzüne geçince ikinci sırada ise bu defa kenarda kalan ilmekleri ters örüp 5 tane olarak ördüğümüz ilmeklerin ilk ikisini birlikte düz örer gibi kesin.

Sonra kalan 3 ilmeği birlikte düz örer gibi kesip tekrar eski sayısına getirin. Arada 2 ilmeği ters örüp iki ilmeği düz örer gibi kesin ve kalan 3 ilmeği düz örüp kesin. Sonra aynı işlemleri tekrarlayarak devam edin.