Bugün Örüp Yarın Giyebileceğiniz Yelek Tarifi

Çok uğraşmadan kolayca örgüler yapmak istiyorsanız yada yarın ne giyeyim diye düşünüyorsanız doğru yerdesiniz… Bugün örüp yarın giyebileceğiniz yelek sloganı ile paylaştığımız modeli genç yaşlı herkes kullanabilir. Yeleği düz örüp kenar kısımlarını çiçekli iple süslüyoruz. Üzerine bir cep ve saçak yaparak daha şık bir görünüm elde edebileceğiniz gibi sade olarak kullanmayı da düşünebilirsiniz.

Hatice hanım yeleği yaparken yeleği şiş ile örmüş üzerinin ceplerini tığ ile yapmış. Düğme yerine önüne ip yaparak bağlamış. Dilerseniz cep kısımlarını hazır kumaşlarla pullarla süsleyebilirsiniz. Yeleği örgü bilmeyen birisinin bile kolayca yapabileceği şekilde veriyoruz.

Yeleğin yapımı için 4 adet ipe bir adet çiçekli ipe 12 numara ihtiyacınız olacak. Yelek 40 beden için uygundur. 12 numara şişle örülünce 40 beden 10 numara şişle örülünce 38 beden içindir.

 Yeleğin ön parçaları için 16 ilmek atarak örgüye başlıyoruz. Örgüyü ön yüzde ters arka yüzde düz olarak örüyoruz. Koltuk kesimine kadar olan bölümü kendi zevkinize göre uzun yada kısa olarak ayarlayabilirsiniz. 36 santim ördükten sonra yaka kesimine başlıyoruz. Yaka kesimi için her 4 sırada bir ilmek kesiyoruz. 

40 santim sonra kol kesim,ini yapıyoruz. Kol kesimi için 3 ilmek kesiyoruz. Bunu aynı şekilde ön ve arka parça için yapıyoruz. Kol kesiminden sonra 20 santim örüyoruz. Omuzlar için kalan 7 ilmeği keserek ön parçaları bitiriyoruz. Arka parçada ise önce her iki kenardan 7 ilmek kesiyoruz sonra ortada kalan 10 ilmeği bir defada keserek bitiriyoruz.

Bir gecede biten bu yeleği çocuklar içinde yapabilirsiniz. Ölçülerini büyütmek veya küçültmek istediğinizde ilmek sayısını değiştirmek yerine şiş kalınlığını değiştirebilirsiniz. Böylece beden ölçünüz kalın şişle büyüyüp ince şişle küçülecektir. Zor yada kolay her türlü modele yer veriyoruz. Hafif iğne oyası yazma modelleri bunlardan sadece bir tanesidir.