Büyükler İçin Yelek Modelleri

Spread the love

Herkese öncelikle merhaba, siz değerli hanımların son zamanlarda ilgisini çeken 2018 – 2019 büyükler için yelek modellerinin en ilgi çeken ve beğenilenleri sizler için toplayarak bir araya getirdik. Ayrıca sitemizde yelek kategorisinde yelek örnekleri ve yapılış videolarını bulabilirsiniz. Örgü bayan yeleklerin değişik şekillerde ve tekniklerle örülen modeller var.     

Örgü yelekler genellikle şişle veya tığ ile örülmektedir. Şişle örülenler eskiden hanımların alışageldiği yelek örme şekliydi. Şimdilerde ise o kadar çok yelek örgü modeli var ki her yerde, örmesi maharet isteyen muhteşem örnekler mevcut. Sizlerde bu şahane örneklerle yeleklerinizi göz alıcı bir şekilde örmek isterseniz anlatımlı ve açıklamalı yelek modelleri videolarımızı izleyebilirsiniz. En gözde yelek örneklerinden birisi de ünlü Çanakkale burgusu örneğidir. Ördüğünüz yeleğe çok güzel bir hava katan bu örneği bence siz de öğrenmelisiniz. Ayrıca bu modelin ve yaka koltuk kesimi gibi detaylarını videolu olarak anlattım ve paylaştım.    

Şimdilerin son modası ise tığ işi yelek modelleri. Tığ ile örülen ve biraz zahmetli olan bu örgü türü her yerde gözümüze çarpıyor. Tığ işi örneklerden olan zikzak örgü yelek modeli çok beğenilen örneklerden bir tanesi. Bu tip tığ ile örülen yelekler daha çok genç kızlarımızın çeyizleri için veya yeni gelinler için yapılıyor. Her genç kızın çeyizinde olması gereken bu narin ve eşiz güzellikteki tığ işi yelek modelleri annelerden kızlarına en güzel bir hediye ve miras bence. Göz nuru olan ve tığdan çıkan o muhteşem dantel yelekler gerçekten çok değerli ve kıymetli. El örgüleri çeyizlerin vazgeçilmezleridir.

Sizler için topladığımız bu yelekler arasında çeyizlik gelin yelek modellerini sıklıkla görebilirsiniz. Hiç örgü bilmeyenler için örmesi basit ve kolay yelek modellerini sitemizdeki yelek modelleri kategorimizde bulabilirsiniz. İlk önce siz de düz örgü örün, sonra kolay örneklerden deneyerek alışmaya çalışın, örneğe alıştıktan sonra zaten gözünüz kapalı olsa bile eliniz örmeye devam edecek. Usta ellerden o kadar muhteşem el işi yelekler ortaya çıkıyor ki bayanların kıyafetlerine müthiş bir güzellik katıyor.    

Örgü bayan yelekleri tığ ve şişle yapılan dantelli yelek modelleri arasından seçtiğimiz en güzel modeller. Yeni örgü bayan yeleklerini buradan inceleyebilirsiniz. Yelek modelleri arayanlar için paylaşmış olduğumuz birbirinden güzel modeller bulunmaktadır. Örgü yelek modeli arayanlar için en güzel modelleri bir araya toplamış olduğumuz arşivi paylaşıyoruz. İçerisinde tığ işi ve şiş işi dantelli yelekler bulunuyor. Bu yelekler farklı ve daha önce fazla görülmemiş modellere sahiptir. Çeyizlik yelekler, gelin yelekleri, desenli ve motifli modelleri ile gözlerinizi kamaştıracak.      

Boş zamanlarını değerlendirerek kendilerini örgü yelekler yapan hanımlar bunları hem giymeyi hemde satarak para kazanmayı tercih ediyorlar. Yapılan yelekler hem mağazalarda satılanlar gibi pahalıya mal olmuyor hemde bayanların üzerinde çok şık duruyor. Sizde kendinize yelek örmek isterseniz aşağıdaki modellerden kendinize seçebilirsiniz. Yakın zaman içerisinde sitemizi takip ederseniz paylaşmış olduğumuz yeleklerin anlatımlarına da yer vereceğiz.

Aşağıdaki bayan yelek modelleri arasından tığ işiyle yapılan modellerin yapılışı kolaydır. Şişle yapılan yelek modelleri bana daima daha kolay gelmiştir. Fakat örgü bilen hanımların ikisini de rahatlıkla yapabileceklerini söyleyebiliriz. Örgü yeleklerin yapımında fıstık örneği, burgu örneği, saç burgusu örneği ve ajurlu örgü modeli kullanılmıştır. Tabi bunların dışında kullanılan modeller de bulunmaktadır.     

Şimdi sizin yapmanız gereken şey aşağıdaki yelekleri incelemek ve hangisini yapacağınıza karar vermek. Zaman içinde tam anlatımlı sayıları ile birlikte yelek modelleri videolarını da paylaşıyorum. Lütfen takipte kalın. Resimlerin altında kendime ait olan yelek videolarını da ekledim. Örgüye yeni başlayanlar için sayıları ve model anlatımları ile bu videolar çok kolaylık sağlayacaktır.

Jpeg