Büyüklere Örgüler Yapabileceğiniz Model

İnce iplerle yapılan örgüler daima daha zarif ve ilgi çekici olmuştur. Özellikle merserize olmasını istediğiniz örgüler için alize divayı kullanabilirsiniz. Bu ip hem yetişkinler için hemde kız çocuklara elbise yapmak için kullanılabilir.

Önce lastik hazırlayın. Sonra arka taraftan bütün ilmekleri ters örerek tamamlayın. Ön sırada kenar ilmeğinden sonraki ilmeği ters örün. Bir sonraki ilmeğin ara boşluğundan yeni bir ilmek çıkartın. Sonra ipi bir kez dolayıp son olarak ilmeğin kendini düz örün. 

Bir ilmek ters örerek devam edeceğiz. Düz ilmeği örerken önce ara boşluğundan bir ilmek çıkartıp sonra şişe ipi dolayın ve ilmeğin kendisini düz örün. Düz ilmeği örerken 3 tane ilmek olarak örün. 

Arka tarafa geçince kenar ilmeğinden sonraki iki ilmeği düz örerek kesin. İpi ön tarafa alın ve bir ilmek örmeden atlatın. Sonraki ilmeği düz örün. İki ilmeği düz örerek kesin ipi ön tarafa alıp bir ilmek örmeden atlatın ve bir ilmek düz örerek devam edin. 

Ön tarafa geçince kenar ilmeğinden sonra üç ilmeği düz örerek kesin. Eksilen ilmeğin yerine bir ilmek dolayıp artırın. 3 ilmek düz örerek kesin ve bir ilmek artırın. Arka tarafa geçince bütün ilmekleri ters örerek devam edin. 

Ön tarafta bir ilmek ters örüp düz ilmeği üç tane olarak örün. Hiç kaydırma yapmadan modeli aynen tekrarlıyoruz.