Buzlu Cam Modelini Her Örgüde Kullanabilirsiniz

Hepinize merhaba diyerek çok ilgi gören buzlu cam örgü modeli ile devam ediyorum. Sade ve şık görünümü ile istenilen her örgüde rahatlıkla kullanılabilir. Erkek örgüleri için çok fazla model bulunmuyor. Bu model erkek ceketleri veya süveter yapımı için sıklıkla tercih edilmektedir.

Örgünü arka tarafı lastik şeklinde yapıldığı için kıvrılmayan bir model. Yapacağınız örgülerde bunu mutlaka göz önünde bulundurun. Ben bu model ile eşime önü fermuarlı örgü ceket   yapmıştım. Kışlık örgülerde oldukça güzel duruyor.

Erkek çocuklar için süveter veye hırka yapabilirsiniz. Yapımı çok kolay görüntüsü ise farklı oluyor. Modeli istenilen sayılarda yapabilirsiniz. Önce örmeye arka taraftan başladım. Kenar ilmeğini alıp bir ilmek düz örün. Sonra bir ilmek ters örün.

Aynı lastik yapar gibi bir düz bir ters şeklinde sırayı tamamlayın. Ön tarafa geçince bütün ilmekleri terse çevirerek örün. Tekrar arka tarafa geçince kenar ilmeğini alıp bir ilmek düz bir ilmek ters örerek devam edin.

Burada tek dikkat etmeniz gereken arka tarafta düz görünen ilmekleri düz örüp sonradan düze çevrilmiş ilmekleri ise ters örmeniz olacaktır. Bunu dışında ön tarafta ilmeklerin tamamı ters olarak örülecek. Örgü bitene kadar bu şekilde devam edin.

Buzlu cam örgü modelini arattığınız zaman iki farklı yapılış şekli olduğunu göreceksiniz. Bu gün kolay olan modelin yapımını anlattım. Yarın ise diğer modelin anlatımını yapmayı düşünüyorum.