Çabucak Örülen Bir Kes Bir Dola Örgü Modeli

Çabucak örülen bir kes bir dola örgü modelini görünce ne kadar kolay olduğunu düşüneceksiniz. Sipariş yapıyorsanız bu modeli kullanabilirsiniz. Bebek ve bayan örgülerinde kullanılır.

Orta kalınlıkta ip ve 3 numara şişle ördüm. İlk olarak lastik hazırlayın. Sonra ön yüzde bütün ilmekleri düz örün. Sonra örgünün arkasını çevirip bütün ilmekleri ters örün.

Örgünün ön tarafını çevirince önce kenar ilmeğini alıp iki ilmeği düz örerek kesin. Kesilen ilmeğin yerine bir ilmek artırın. Tekrar iki ilmeği düz örerek kesip bir ilmek artırın.

Bu sırada önce ilmek kesip sonra artırın. Bu şekilde örerek sırayı tamamlayın. Örgünün arkasını çevirip ilmekleri tamamını ters olarak örün.

Ön tarafa çevirince ilmekleri hepsini düz örün. Arka tarafa geçince ilmekleri hepsini ters olarak örün. Tekrar ön tarafa geçince kenar ilmeğini alıp iki ilmeği düz örerek kesin.

Her kesme işlemi sonrası mutlaka artırma yapın. Bu şekilde sayıyı dengelemiş oluruz. Her defasında aynı işlemi yaparak modeli tekrarlayın.

Ajurlu olduğu için yazlık bayan örgülerine kullanabilirsiniz. Bebek örgülerinde kullanmayı düşünürseniz kalın şiş kullanmayın. İnce şişle delikler daha küçük olacaktır.