Çabuk Bitmesini İstediğiniz Örgüler İçin Kolay Örgü Modeli

Çabucak biten örerken sizi sıkmayan yepyeni ve çok kolay bir örnek anlatımına hoş geldiniz. Modelin yapımını yayınladığım anda en çok izlenen modeller arasında yerini aldı. Sayfayı takip edenler youtube kanalımı da takip ediyorlardır diye düşünüyorum.

Model için kullandığım renk örgüye gerçekten çok yakıştı. Nako elit baby ip ve 3,5 numara şiş kullandım. 3 ve katlarını hazırlayıp hemen örgüye başlıyoruz. Önce ilmeklerin tamamını ters olarak örüyoruz.

Sonra örgünün ön tarafına geçip bütün ilmekleri düz olarak örüyoruz. Örgünün arka tarafına geçince modele başlıyoruz. İlk ilmeği alıp bir ilmek düz örün. Sonra bir ilmek artırın.

Bir ilmek düz örüp bir ilmek artırarak sıra boyunca örmeye devam edin. Bu sırada bütün ilmekleri düz örerken aralarında birere ilmek artırma yapacağız. Bu artırmaları sonraki sırada ilmeklerin boyunu uzatmak için kullanacağız.

Örgüyü çevirip ön tarafa geçin. İlk ilmeği alıp sonraki üç ilmeği aralarındaki doladığımız ilmekleri serbest bırakarak uzatın. Üçüncü ilmeği ilk olarak düz örün. Bir ilmek dolayıp bu üç ilmeği birlikte düz örün.

Sonra tekrar 3 ilmeğin arasındaki dolamaları bırakıp ilmekleri uzatın. Bu üç ilmeğin sonuncusunu ilk olarak örün. Sonra ipi şişe dolayıp üç ilmeği düz örerek toplayın. Bu şekilde sırayı tamamlayın.

Bundan sonra ilmeklerin hepsini ters örerek ilk başlangıca geri dönmüş oluyoruz. Sonra bir sıra düz örün. Bu aradaki boşluğu dilerseniz 4 sıraya çıkartabilirsiniz.