Canlı Renklerle Yaptığım Tığ Oya Modeli

Çok beğenerek aldığım içi dolu yazma kenarı için cıvıl cıvıl bir oya hazırladım. Yazmanın çimen kısmı değişik ve çok çabuk örülen bir modelden meydana geliyor. Yazmanın içindeki yeşil tonu ile önce tığ battısını yaptım.

Sonra bir ucuna ipi bağlayıp bir zincir çekin. Bu zinciri biraz uzatıp uzattığınız ilmeğin içine girin ve buradan bir ilmek çıkartın. Sonra oluşan iki ilmeği birlikte toplayarak örün.

İpi bir kez dolayıp 2 tığ battısı sayıp batın. Buradan aldığınız ilmeği önce bir kez sonra iki ilmek sonra tekrar iki ilmek olarak toplayarak tırabzan yapın.

5 zincir çekip bu tırabzanın arasına girin ve buraya 6 tane ikili tırabzan yaparak doldurun ve aşağıya doğru inin. Tığ battısına girmeden bir zincir çekip ilmeği uzatın. Bu ilmeği tekli örümcek yapın. 2 tığ battısı sayıp buraya batın.

Tekrar bir zincir çekip ilmeği uzatın ve örümcek yapın. İpi dolayıp üçüncü zincire girin ve yukarı doğru örerek tırabzan yapın. 5 zincir çekin ve tırabzanın arasına ikili tırabzan yaparak aşağıya doğru inin. Tekli örümcek yapın ve üçüncü zincire batın.

Bu şekilde alt zemini kolayca örerek hazırlayın. Üzerinin çiçeklerini yaparken yazmanın içindeki çiçeklerden uygun olan iki renk seçin. Alt zemini yaparken tırabzandan önce çektiğimiz 5 zincirin olduğu boşluğa girin ve buraya 5 zincir çekerek 5 pipirik doldurun. 1 zincir çekip ipi kopartın.

Diğer çiçeği yaparken aynı tırabzanın diğer tarafını ters çevirin ve buraya 5 zincir çekerek delik oluşturun. Sonra yazmayı çevirin ve bu deliğe aynı şekilde 5 zincir çekerek 5 pipirik yaparak doldurun. Sonra bir zincir çekip ipi kopartın. Yazma bitince koparılan bu ipleri çakmak ile yakın.