Çapraz İlmekleri Tığ Yelek ve Şal Modeli

Çeyiz için tığ yelek ve şal modeli arayanlar için çapraz ilmekleri örgü modelini hazırladım. Kat kat görünümünü tırabzanların tepesine değil ara boşluklarına girerek sağlıyoruz. Kullanacağınız ipin inceliği örgüyü daha zarif bir görünüme kavuşturabilir.

Öncelikle kullanacağınız yere göre yeterli uzunlukta zincir çekin. 5 ve katları olarak zincir çekmelisiniz. Önce bir sıra üçlü tırabzan yaptım. 3 zincir çekerek geri döndüm. Tırabzanların tepesine değil arka tarafından aralarına girerek örün. 5 tane tırabzan yapın.

İpi çift dolayıp dördüncü tırabzanın ön tarafından ara boşluğuna girerek 4 defada örün. Tekrar çift dolayıp yanındaki tırabzana ara boşluğundan girip 4 defa örülen bir tırabzan yapın. 2 tırabzanı bu şekilde tamamlayınca üçüncü tırabzanı tam ortaya batıp örün.

Sonra ipi çift dolayıp bu defa ilk tırabzanın ara boşluğundan girerek örün. İpi tekrar çift dolayıp yanındaki tırabzanın ara boşluğuna girerek yapın. Böylece çapraz görünümü elde etmiş olacağız. Arada 5 tane tırabzanı arka arasından girerek tamamlayın.

Örgünün arkasını çevirince arka arasından girerek bir sıra tırabzan yaparak tamamlayın. Örgünün ön tarafına geçince bu defa 5 tırabzanın olduğu bölüme çapraz örgüyü çapraz örgünün olduğu yere 5 tırabzanı yaparak yer değiştirin.