Çeşitli Örgülere Dalında Açan Laleler Örgü Modeli

Adından anlaşıldığı gibi çeşitli örgüler için dalında açan laleler örgü modelini kullanabilirsiniz. Alize hapy baby ile modelimi çalıştım. İpim yumuşacık oldu ve modelime çok yakıştı.

Modelin yapımına geçecek olursak önce arka taraftan bütün ilmekleri ters örün. Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alın bir ilmek ters örün. Sonra bir ilmek dolayıp bir ilmek düz örün. Sonra tekrar bir ilmek daha dolayın.

Bir ilmek ters örün. Model düz ilmeklerle yapılacağı için düz ilmeklerin hem öncesinde hemde sonrasında mutlaka bir ilmek dolayarak artırma yapmalıyız. Bir ilmek düz bir ilmek ters şeklinde örmeye devam edin. Aralarda artırma yapmayı unutmayın. 

Arka tarafa geçince kenar ilmeğini alıp düz ilmeği örün. Ters ilmeğe gelince başındaki ve sonundaki doladığımız ilmeklerle beraber 3 ilmeği ters örerek toplayın. Bir ilmek dolayıp aynı 3 ilmeği bir kez daha ters örün. 

Aradaki düz ilmeği örüp sonraki 3 ilmeği birlikte ters örüp bir kez dolayın ve ilmekleri bir daha ters örün. 3 ilmekten yeni 3 ilmek elde etmiş olacağız. Modelin ön tarafına geçince kenar ilmeğinden sonraki ilmeği ters örün. 

3 tane olan ilmeklere gelince ilk ilmeği örmeden atlatın. Sonraki iki ilmeği tersten girerek birlikte düz örün. Örmeden atlanan ilmeği üzerinden atlatıp bırakın. Arka tarafta ilmeklerin hepsini ters örün. Ön tarafta modeli kaydırarak uygulamaya deva edin.