Çeyiz İçin Etol Şal Yapabileceğiniz Tığ Model

Spread the love

Bugün etol şal yapımında kullanılan tığ bir model anlatımını yapacağım. Model 2 sıradan meydana geliyor. Her defasında kaydırılarak devam eden bir model. Alize diva ip ile modeli çalıştım. Çok kalın iplerle örmenizi tavsiye etmem.

İlk olarak zincir çekin. Başlangıç noktasını belirtmek için bir tane sıkı iğne yapın. 7 zincir çekip altıncı zincire batarak bir tane tırabzan yapın ama son ilmeğini kapatmayın. Yan yana 3 tırabzan yapın ve son ilmeklerini kapatmayın. Tığ üzerinde kalan son 4 ilmeği birlikte örüp kapatın. 

7 zincir çekip altıncı zincire batarak bir tane sıkı iğne yapın. 7 zincir çekin ve tekrar son ilmeğini kapatmadan 3 tırabzan yapın. Bu sırada tırabzanların son ilmeğini sonradan kapatarak örüyoruz. 

9 zincir çekip sonraki sıraya geçiyoruz. Zinciri tırabzanların yanındaki zincire batın. Tırabzanların tepesine batarak son ilmeklerini kapatmadan 3 tane tırabzan yapın. Kalan ilmekleri kapatın ve 4 zincir çekip tırabzanların tepesine batın.

Tekrar 4 zincir çekip aynı yere 3 tırabzan daha yaparak ikinci yaprağı yapın. 4 zincir çekin ve dibine batın. 4 zincir çekip üçüncü yaprağı yapın. Sonraki zincire batın ve yaprağı buraya tutturun. Araya 7 zincir çekerek ikinci modele devam edin. 

İkinci sıradaki çiçeklere başlarken 7 zincir çekip bu defa aralardaki deliklere yeni tırabzanlar yaparak alt zemini hazırlayın. Bu model angora iplere çok yakışır. Etol şal yapmak için bu modeli deneyebilirsiniz.