Çeyize Yapmak İsteyeceğiniz Örümcekli Model Anlatımı

Uzun zamandır çok beğendiğim ve görünce çeyize yapmak isteyeceğiniz örümcekli modeli yelek lizöz gibi örgülerden tutunda lif ve şal yapımı gibi birçok yerde kullanabileceksiniz. Model çok şık olunca her türlü örgüye de yakışacaktır. Bazı modeller tam çeyiz içindir bazıları ise gündelik yaşam içindir.

Yeleğin modelini ince iple ve 6 numara tığ ile çalıştım. Yeleğin başlangıcında lastik örmeden hemen modele geçebileceğiniz gibi önce tırabzan da yaparak başlayabilirsiniz. Her model için çiftli örümcek yapılacak. Her çiftli örümcek için 12 zincire ihtiyacınız olacak. En son olarak tekli örümcek ve ön tırabzanlar için 11 tane daha zincire ihtiyacınız olacak. İlk sırayı çiftli sayılarda çiftli örümcek yaparak tamamlıyoruz. Son olarak tekli örümcek yapın ve kenar lastiği için 8 tane tırabzan yapın. Sonraki sırada çiftli örümcek yapın ve alt sıradaki çiftli örümceğin tam ortasına batın. 3 zincir çekip örümceğin arasına girin ve uzunca bir ilmek çekin. Bir defa ipi dolayıp ikinci ilmeği çekin. Bu ilmekleri zincir hariç bir defada toplayın. Sonra kalan iki ilmeği de toplayarak bitirin. Bu şekilde aynı yere 3 tane dolgu yapın. Bu dolguları sonraki örümceğin ortasına tutturun. Aralara bir tane çiftli örümcek yapın ve aynı modeli tekrarlayın. İkinci sırasında üç zincir çekip her dolgu ve örümceğin yanına yeni bir dolgu yapın. En son sırada ise ilk sıradaki tekli dolguyu yapın.Sonra tekrar en baştan modeli yapmaya devam ediyoruz. Yeleğin bitmiş resmini genellikle sordukları için paylaştım. Şiş örgü örmeyi daha çok sevenler için burgulu yelek tarifini sayıları ile birlikte paylaştım.