Çeyizler İçin İlgi Çekici Kalem Oyası Modeli

Sizler için hazırladığım kalem oyasını çeyiz için yapmayı düşünebilirsiniz. Oyanın iki şekilde yapılması mümkündür. İp koparmayı sevmeyenler bütün olarak tek renk ile çiçekleri yaparak tamamlayabilirler.

Kullandığım içi dolu yazmanın içindeki renklerin hepsini kullanmak istediğim için çiçekleri kopararak her çiçeğe ayrı bir renk kullandım.

İlk olarak 2 zincir çekerek tığ battısını yaptıktan sonra aynı ip ile zeminini hazırlamaya başlayalım. 2 zincir çekip 7 tane delik yaparak devam edin. Sonra 7 zincir çekip geri dönün. İkinci deliğin dibine batın bir delik oluşturun. Bir zincir çekip geri dönün. Deliğin içine batıp sıkı iğne yapın.

Sıkı şekilde 2 zincir çekip ilmeği uzatın ve kaleme geçirin. Tekrar deliğe girip iki zincir çekip kaleme takın. Bu şekilde 2 zincir çekerek ilmeği uzatın ve kaleme takarak 6 ilmek oluşturun.

Deliğe bir kez daha batın ve sıkı iğne yapın. Sonra tığ battısına girip kaldığımız yerden 2 zincir çekerek örmeye devam edin. Bu defa 12 delik yapın ve 7 zincir çekip geri dönün. Aynı şekilde deliğin içine batıp iki zincir çekin ve ilmeği uzatarak kaleme takın. Bu işlemi 6 defa tekrarlayın. 

Çiçeklere geçince renkli ipi bir kez örüp yazmanın kenarına sabitleyin. Tekrar aynı yere batıp bir tane sıkı iğne yapın. Hemen ara vermeden ilk uzattığımız ilmeğe girip bir sıkı iğne yapın. 

2 zincir çekip bir tane ikili tırabzan yapın. Sonra bir tane üçlü tırabzan yapın. Sonra ipi çift dolayıp üçlü tırabzan yapın. 1 zincir çekin ve son tırabzanın arasına 5 tane sıkı iğne doldurun. Uzattığımız ilmeğe girip bir tane sıkı iğne yapın. Diğer deliğe girip bir tane sıkı iğne yaparak geçin.

2 zincir çekip aynı şekilde yaprakları tamamlayın. Yaprakları küçükten büyüğe doğru uzaması için önce ikili tırabzan sonra üçlü tırabzan ve en son olarak çift doladığımız ip ile üçlü tırabzan yaparak tamamlıyoruz. Son tırabzanın arasına sıkı iğne doldurarak aşağıya doğru iniyoruz.