Çeyizlik Şık Yelekler İçin Lotus Çiçeği Örgü Modeli

İlk defa göreceğiniz lotus çiçeği yelek modelini paylaştığım anda videosu çok büyük ilgi gördü. Oldukça farklı bir tasarıma sahip bir model. İster yelek ister etol şal yapabileceğiniz bir örnek. Yelek modelini hazırladığım renk çok beğenildi.  Çiçek deseni biraz büyük ve iddialı oldu. İsterseniz 5 yaprak yerine 3 yaprak yapabilirsiniz.

Model küçük kareler şeklinde kuruluyor. Modeli kartopu baby one ile çalıştım. Model 9 ilmek ve katları ile yapılıyor. Bu modelin araları bir düz bir ters şeklinde yapılmaktadır. İstenirse aralar sadece ters şeklinde yapılabilir.

Aralarını ters yaparak etol şal yapımında da kullanabileceğiniz bir model. Bu modeli sadece yelek yapımında değil bebek battaniyesi yapımında da kullanabilirsiniz. Bu haliyle kıvrılmadığı için battaniye yapımına uygun olacaktır.

Modeli yapmak için ilmekleri hazırlayın. 3 ilmek ters örüp 3 ilmek düz örün ve tekrar 3 ilmek ters örün. Sonraki 9 ilmeği bir düz bir ters şeklinde örün. Sonra tekrar 3 ters 3 düz 3 ters olarak modeli kurun. Arka tarafta ilmekleri aynen oldukları gibi örün.

Ön tarafta iki ilmek ters örün. Sonraki düz ilmekle ters ilmeğin yerini değiştirin. Dışarıya alınan ilmeği düz örüp içeriye alınan ilmeği ters örün. Bir ilmek düz örüp sonraki iki ilmeğin yerini değiştirin. İçeriye alınan ilmeği ters diğerini düz örün.

Arka tarafta örgü bitene kadar ilmekleri aynen oldukları gibi örün. Ön tarafta iki ilmeği ters örüp 5 ilmeği düz örün. 2 ilmek ters örüp bir düz bir ters olan kısmı aynen örün. Sonraki ön tarafta iki ilmek ters örün. Düz ilmeğe gelince 6 sıra altına batarak ilmek çıkartın.

Her defasında bir üst sıraya batıp bir ilmek çıkartın. Her defasında yeni bir ilmek çıkartıp 6 taneye tamamlayın. Sonra ilmeğin kendini örün. Sonra sırasıyla ilmekleri son ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. 3 ilmek düz örüp sonraki ilmeğin 6 sıra altına batın.

Her sırada yeni bir ilmek çıkartıp bu ilmekleri ilk ilmeğin üzerinden atlatıp tek ilmeğe düşürün. Sonrasında iki sıra ilmekleri aynen örün. Sonra ortadaki iki düz ilmeğe modeli uygulayın. 2 sıra ilmekleri aynen örüp ortadaki son düz ilmeğe modeli uygulayın. Bundan sonra modeli kaydırarak tekrarlayın.