Çeyizlik Yeleklere Tomurcuklu Bahar Dalları Örgü Modeli

Çeyiz için ağır bir model arıyorsanız tomurcuklu bahar dalları örgü modeli tam size göre demektir. Ağır bir model olduğu için yelek ve şal yapımında kullanabilirsiniz. Tomurcuklu olduğu için hem boyutlu hemde ajurlu baharlık bir model oldu.

Model zor olmasına rağmen ilk kurduktan sonra devam etmesi daha kolay olacaktır. İnce veya kalın iplerle yapacağınız yelek ve şal çok şık olacaktır. Hatta görenler sizden modelini isteyeceklerdir.

Modeli yapmak için önce lastik hazırlamalısınız. 8 ilmek ve katlarını ayarlayıp 2 tane kenar ilmeği ilave edin. Önce arka taraftan ilmekleri ters örüp tamamlayın.

Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alıp bir tane ilmeği düz örün. Sonraki ilmeği düz örüp ipi şişe dolayın aynı ilmeği bir daha düz örüp şişe dolayın ve bir daha düz örün.

Örgüyü çevirin ilk ilmeği örmeden atlayın. Sonraki 4 ilmeği ters örün. Örgüyü tekrar çevirip ilmekleri örmeden diğer şişe aktarın. İlk ilmeği düz örüp diğer ilmekleri üzerinden atlatarak bir ilmeğe düşürün.

Bir ilmek dolayıp bir ilmek düz örüp bir ilmek dolayıp üç ilmek düz örün. Sonraki iki ilmeği tersten girerek birlikte kesin. Böylece bir modeli bitirmiş olacaksınız.

Arka tarafta ilmeklerin hepsini ters örüp tamamlayın. Ön tarafa geçince kenar ilmeğini alıp 3 ilmek düz örün. Bir ilmek artırıp sonraki iki ilmeği tersten girerek kesin. Bir ilmek dolayıp 2 ilmek örün.

Sonraki iki ilmeği tersten keserek devam edin. Bu şekilde devam ederek modeli tamamlayın. Bundan sonra ajurlu bölümü ters tarafa kaydırarak örmeye devam edin.