Çiçek Buketi Modeli İle Dikkatleri Çeken Örgüler Yapabilirsiniz

Paylaştığım model yelek yapımına yakıştığı kadar erkek örgülerine de yakışacaktır. Bebek örgüleri ve battaniye yapımı içinde kullanabilirsiniz. Yeni modelime çiçek buketi örgü modeli adını verdim. Kabartmalı bir görünüme sahip. Modeli görünce ben çok beğendim ve severek ördüm.

Model 9 ilmekle yapılıyor ve aralarında 3 tane düz ilmek var. İnce kalın her türlü iple yapabilirsiniz. Ben sadece model anlatımını yaptığım için ilmekleri şişe takıp hemen örmeye başladım.

Önce arka taraftan ilmekleri hepsini ters olarak örün. Ön tarafa geçince önce 3 tane düz ilmek örün. Dördüncü ilmeğe girip bir tane uzun ilmek örün. İpi şişe dolayıp bir kez daha düz ilmek örün. İlmek sayısını 3 taneye tamamlayın.

Arada 7 ilmeği düz örün. Sonraki ilmeği düz örüp ipi şişe dolayın ve bir daha düz örün. Bu şekilde bir tane modeli tamamlamış olacaksınız. Örgünü arka tarafına geçince 3 tane olarak ördüğümüz ilmeklerin ilkini örmeden atlatıp ikincisini ters örün.

Üçüncü ilmeği tekrar örmeden atlatın. Diğer ilmekleri ters olarak örün. Ön tarafta ilk 3 ilmeği düz örün. 3 taneye çıkarttığımız ilmekleri örmeden alın ve sonraki 3 ilmeği düz örün. Örmeden atlattığımız ilmekleri örgünü ortasına alıp keserek örün. Bir ilmek düz örün.

Sonra modelin sonundaki 3 ilmeği örgünü ortasına alıp keserek örün. Yer değiştirdiğiniz 3 ilmeği düz örerek devam edin. Örgünün arka tarafına geçince ortada kalan üç ilmeği birlikte ters örüp ipi şişe dolayın ve bir daha ters örün. Böylece modelin kapanışını yapmış oluyoruz.

Bundan sonra ilk 3 ilmeği düz örün. Modelin 3 ilmeğini düz örün. Ortada birlikte ördüğümüz ilmeklerin ilkini 3 ilmek örüp ortadaki ilmeği düz örün. Son ilmeği tekrar 3 tane olarak örün. 3 tane olarak ördüğümüz ilmekleri bu defa örgünün dışına alarak örmeye devam edin.