Çift Taraflı Kullanmak İstediğiniz Örgüler İçin Kullanın

Sizlere öyle bir model anlatacağım ki hiç örgü bilmeyenler bile zorlanmadan yapabilecekler. Çift taraflı kullanılan örgüler daima avantaj sağlamaktadır. Hazırladığım modeli beğeneceğinizi umuyorum.

Modelin benim anlattığım şekilde tam denk gelmesi için çiftli sayıları kullanmalısınız. Kullanacağınız örgünün ilmeklerini ayarlayıp şişe takın. Önce kenar ilmeğini alın ve ilk ilmeği düz olarak örün.

Sonraki ilmeği ters örmek için ipi ön tarafa alın ve hem ipi hemde ilmeği örmeden diğer şişe atlatın. Bir ilmeği düz örüp bir ilmeği üzerine ip dolayarak örmeden atlatın. Bu sırada bir ilmek düz bir ilmek ters öreceğimiz yerde örmeden atlatıyoruz.

Örmeden atladığımız yerde ipi şişe dolayıp hem ipi hemde ilmeği birlikte örmeden atlıyoruz. Sırayı tamamlayıp diğer sıraya geçiyoruz. Aynı şekilde kenar ilmeğini alın ve ilk ilmeği düz olarak örün. 

Düz örülen ilmek bir önceki sırada örmeden atladığımız ilmek ve üzerine doladığımız ilmekten oluşuyor. Bu iki ilmeği arka tarafından girerek düz örün. Böylece doladığımız ilmeklerin delik şeklinde görünmesini engelliyoruz. 

Sonraki ters görünümlü ilmeğe gelince ipi ön tarafa ilmeği ters örecekmiş gibi alıp ip ile birlikte ilmeği örmeden atlatın. Sırada düz ilmek geldiği için iki ilmeği birlikte keserek örün.