Çıtı Pıtı Örgü Sevenlere Çimen Örgü Modeli

Çıtı pıtı örgü sevenleri düşünerek istediğiniz yerde kullanabileceğiniz çimen örgü modelini hazırladım. Bu model bebek örgülerine çok yakışacaktır. Her kalınlıkta iple yapabileceğiniz bir model. Ben hem biraz ince hemde orta kalınlıkta iple çalıştım.   

Model 4 ilmek ve katları hesaplanıp artı 3 ilmek ilave edilmelidir. Lastiğin üzerine modeli kurarken aynı şekilde benim anlattığım gibi devam etmelisiniz. İlk olarak kenar ilmeğini alıp bütün sırayı düz olarak örün. Sonra arka yüzden bütün sırayı ters olarak örün. Tekrar ön yüze geçince bu defa kenar ilmeğini alıp bir düz ilmek örün. Sonra ördüğünüz bu ilmeği şişten çıkartmadan bir alt sırasına batın ve bir kez daha düz örün. Sonra ipi ön tarafa alıp 3 ilmeği ters örerek kesin.   

Kestiğiniz ilmeğin yanındaki ilmeğin bir alt sırasına batıp bir ilmek çıkartın. Sonra ilmeğin kendisini düz örüp sonra tekrar bir alt sırasına batıp bir ilmek daha düz örün. Bir tane olan ilmeği üçe çıkartmış olacaksınız. Böylece ters örerek kestiğimiz üç ilmeğin yerine yenisini artırmış olacağız. Model arkadan daima ters olarak örülecek.  

Tekrar ön sıraya geçince bir sıra bütün ilmekleri düz örün. Sonra arka sırada bütün ilmekleri ters örün. Ön yüze geçince kenar ilmeğini alıp bir ilmek düz örün. Düz ördüğünüz ilmeğin bir alt sırasına batıp bir ilmek daha çıkartın. Sonraki üç ilmeği ters örer gibi kesin. Bu şekilde devam edip gidin.