Lif,  Örgü,  Örgü Videoları

Çıtır Çiçekli Kat Kat Lif Yapımı

Çıtır çiçekli kat kat lif modeli puf puf yumuşacık model arayanların favorisi olacak gibi görünüyor. Lif modelinin yapımında 3 ayrı renk kullanılmaktadır. Ana rengi beyaz ve sarı renk kullanılırken yanına mavi ve kırmızı renkler eklenerek farklı iki model yapılmış.

6 zincir çekilerek bir halka yapın. Sonra 12 zincir çekip 5 defa ip dolayın ve halkanın içine batın. Sonra ilmekleri ikişer ikişer toplayarak yukarı doğru çıkın. Sonra 3 zincir çekip 5 kez ipi dolayın ve 6 defada yukarı doğru örerek çıkın. Bu şekilde 12 adet kutu oluşturup sırayı kapatın. Sonra üst sıraya geçip aralarına ikişer zincir çekerek her yuvaya iki defa batarak delikler oluşturun.

Sonraki sırada her yuvaya 3 tane ikili tırabzanlar yapın. Sonraki sırada 6 tane tek tırabzan yapıp yedinciye çift batarak sırayı tamamlayın. Bu şekilde 8 sıra oluncaya kadar 6 tek tırabzan yedinciyi çift batarak örün. Sonra lifin en ortasındaki başlangıç kısmına batın ve buradaki zincirlerin üzerine tırabzan doldurun.

Orta kısmına bu şekilde tırabzan doldurarak yıldız şeklini oluşturun. Sonra renkli iplerle tırabzanların üzerine örümcekli olan kısmı yaparak modele boyut kazandırın. Sibel hanım bu şık modelin tüm detaylarını sizler için anlatmaktadır. Gördüğümüz tüm yeni modelleri ve anlatımlarını sizler için araştırıp hemen paylaşıyoruz.

Ajurlu örgü modeli ile ister yelek battaniye gibi örgüler yapın ister lastik olarak kullanın. Bu tamamen sizin ihtiyacınıza bağlı bir durum. Bu modelin anlatımı da bulunmaktadır.