Çizgili Petekler Örgü Modeli Tarifi

Genellikle her model her örgüde kullanılmaz. Ama çizgili petekler örgü modeli bebek örgüleri bayan örgüleri ve erkek örgüleri dahil geniş kapsamlı olarak kullanabileceğiniz bir model. Model 4 ilmek ve katları olarak hesaplanıp artı 3 ilmek ilave edilerek hesaplanmaktadır.    

Örgüye başlarken ilk kenar ilmeğini örmeden alıyoruz. Sonra bir düz ilmek örün ve sonra üç ters olarak ilmek örün. Sonra arka yüzden üç düz bir ters olarak ilmekleri olduğu gibi örün. Tekrar ön yüze geçince bu defa kenar ilmeğini örmeden alın ve bir düz ilmeği örün. Sonra ipi ön tarafa alın ve üç tane olan ters ilmeği örmeden diğer şişe aktarın. Bir ilmek düz örüp ipi öne alın ve tekrar üç ilmeği örmeden diğer şişe alın. Tekrar arka yüze geçince bütün ilmekleri olduğu gibi aynen örün.    

Ön yüze geçince kenar ilmeğinden sonra bir düz örüp ipi öne alın ve üç ilmeği örmeden atlatın. Arka yüzde ilmekler daima aynen örülecek. Ön yüzde üçüncü defa bir düz örüp ipi öne alarak üç ilmek örülmeden atlanacak. Arka yüzden ilmekleri aynen örün. Ön yüze geçince 3 ters ilmeğin ortasında kalan ilmeği örerken atladığımız üç sıra ipin altından girip bu ilmek düz örülecek. Sonra tekrar ilmeklerin altından geri geçirilecek. Sonraki 3 ilmek ters olarak örülecek. Böylece bir model biterken diğer modelin başlangıcını da yapmış oluyoruz. Çeyizler için ağır havlu modellerini bir yerde toplayarak paylaştım.