Çok Beğeni Alan Ajurlu Yelek ve Şal Modeli

Ajurlu görünümü ile her mevsime ve her çeyize yakışan bir yelek ve şal modeli ile karşınızdayım. Aslında bu modeli yarım olarak kullanıyorlar. Modelin yarım şeklini görmeyen yoktur diye düşünüyorum. Yeleğe ve şal yapımına çok yakışan bir model. Bir arkadaşım bu model ile kendine hırka yapmış. Gören herkes çok beğenmişti. Modeli sadece yelek ve şal olarak değil farklı örgüler için de düşünebilirsiniz.

Bizim kültürümüzde çeyiz için her kıza çeşit çeşit yelek ve şal hazırlanır. Bu modeller en ağır ve zor olanların içinden seçilir. Bugün paylaştığım bu model istenilen zorlukta ve zariflikte olduğunu söyleyebilirim. Modelin yapımına geçecek olursak 16 ilmek ve katlarına ihtiyacımız olacak.

Bu model lastik istemeyen bir model olduğu için önce iki sıra haroşa ördüm. İsterseniz önce lastik örüp sonra modeli koyabilirsiniz. Sonra arka taraftan bir sıra ilmekleri ters örerek hazırladım. Ön tarafa geçince modeli kurmaya başlayın. İlk iki ilmeği düz örerek kesin.

Bir ilmek dolayıp bir ilmek düz örün ve bir ilmek daha dolayın. 4 ilmek düz örüp sonraki iki ilmeği tersten girerek diğer şişe alın. Bir ilmek düz örüp tersten şişe aldığımız iki ilmeği bu ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın.  Bu model arka tarafta sürekli ters olarak örülecek.

Sonraki sırada iki ilmeği kesip bir ilmek düz örün. Sonra bir ilmek artırıp bir ilmek düz örün. Bir ilmek artırıp 3 ilmek düz örün. Aynı şekilde 3 ilmeği keserek devam edin. Sonraki sıraya geçince iki ilmeği kesip 2 ilmek düz örün. Bir ilmek artırıp bir ilmek düz örün. Bir ilmek artırıp 2 ilmek düz örün. Sonraki 3 ilmeği keserek devam edin.

Sonraki sırada iki ilmeği kesip 3 ilmek düz örün. Bir ilmek artırıp bir ilmek düz örün ve bir ilmek artırın. 1 ilmek düz örüp sonraki 3 ilmeği kesin. Son sırada iki ilmeği kesip 4 ilmek düz örün. Bir ilmek artırıp bir ilmek düz örün ve bir ilmek artırın. Sonraki 3 ilmeği keserek devam edin. Bundan sonra ilk başlangıçta yapılan işlemleri tekrarlayın.