Çok Beğenilen Halay Çeken İlmekler Örgü Modeli

Spread the love

Sizi hiç zorlamayacak halay çeken ilmekler örgü modeli anlatımında birlikteyiz. 4 sıradan oluşan model sadece tek sırada uygulandığı için severek örebilirsiniz. Detaylı anlatımını alt bölümde bulabilirsiniz.

Bebek örgülerine çok uygun olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanında kadın örgülerinde ve kaşkol, şapka gibi örgülerde de kullanılabilir. Minik desenli bir model olduğu için kullanım alanları çok fazladır. 

Model için 2 ve katları kullanılıyor. İlk olarak ilmekleri tamamını düz olarak örün. Sonra modelin arka tarafına geçip ilmeklerin hepsini ters olarak örün. Ön tarafa geçince modeli koymaya başlıyoruz. 

Kenar ilmeğini alın ve ipi ön tarafa alın. İkinci ilmeğin arasındaki boşluğa girip ipi arka tarafa doğru çekerek yeni ilmek çıkartın. İpi arkaya alın ve bu iki ilmeği birlikte düz örerek kesin. 

Tekrar ikinci ilmeğin arasına girin ve ön taraftaki ipi buradan çekerek ilmek çıkartın. İpi arkaya alarak ilmekleri birlikte kesin. Bu sırada herhangi bir ilmek artışı veya eksilişi olmuyor. 

Modelin arkasına geçince bütün ilmekleri ters örün. Ön tarafta ilmekleri düz örüp arka tarafa geçin. İlmekleri ters örün. Tekrar ön tarafa geçince modeli tekrarlıyoruz. Kenar ilmeğini alın. 

Sonra ikinci ilmeğin arasındaki boşluğa arka taraftan girerek ipi çekin ve yeni bir ilmek çıkartın. İpi arkaya alın ve iki ilmeği düz örerek kesin. Bu işlemi sadece ön tarafta yaparak kolayca modeli örün.