Çok Değişik Fıstık Oyası Anlatımı

Tığ oyası severler için de bugün güzel bir fıstıklı oya yapımını paylaşacağım. Modelimiz oldukça şık bir model ve görünümü ne kadar şık olsa da yapımı oldukça kolay. Çeyizlik için özellikle çok gösterişli bir model.

Yapımı için gerekli malzemeleri yazayım isterseniz.

* 3 adet oya ipi

* Yazma (yemeni)

* Tığ (20 -21 -22 no) elinize yatkın olan numara ile örün

Öncelikle motifleri yaparak başlıyoruz. Orta motif için beyaz ip ile 10 zincir çekip halka yapıyoruz. Ve bu halkanın içine 3 zincirle yukarı çıkıp trabzan yapıyoruz tekrar 3 zincir ile halkanın içine sabitleyerek ilk yaprağı oluşturuyoruz. Bu şekilde 5 yaprak tamamlandıktan sonra diğer renk ipe geçiyoruz.

Videoda kırmızı ile yapılmış bence çokta şık olmuş bu oyaya kırmızı renk.

Fıstıkları yapmak için 9 zincir çekerek ipi yükseltip çektiğimiz zincirin akt kısmında ip dolayıp 1 zincir çekerek sabitleyip ipi uzatıyoruz toplamda 15 adet bu işlemden yapıp tığımızda biriken ilmekleri tek seferde toplayarak fıstık işlemini tekrarlıyoruz.

Alt sıradaki beyaz yaptığımız her yaprağa 1 adet bu şekilde fıstık işlemini tekrarlıyoruz. İlk sıra tamam olunca son aşama 1 sıra daha fıstık işlemini tekrar edip motifi tamamlıyoruz.

Oyanın sıklığına göre motif sayısı size kalmış ortalama bir sayı vermek gerekirse her kenara 10 motif yeterli olur diye düşünüyorum yani 40 adet motif işlemeniz yeterli.

Çünkü oyanın motifi kadar çimeni de çok şık bu yüzden motifin çokta yoğun olması taraftarı değilim çimeni arka planda kalmasın. Oya dantel dünyasının videolu anlatımını da yazıma ekliyorum ki rahat ve kolay bir şekilde takılmadan örün diye.

Dilerseniz modelin tamamını videodan izleyelim. İyi seyirler…