Çok Hoş Örgü Başlangıcı Modeli

Bebek örgüleri ve bayan örgülerinin başlangıcında lastik yerine farklı bir tasarım kullanabilirsiniz. Bu başlangıç modelini kalın ip ve şişle örmenizi tavsiye ederim. Böylece model daha belirgin olacaktır.

Bu modelin devamı nasıl olacak? Şeklinde sorular gelmektedir. Bu başlangıç modelinin üzerine istenilen modeli kullanabilirsiniz. Dilerseniz düz örgü olarak ister modelli olarak kullanabilirsiniz. 

Bu modeli kullananlar 10 ilmek ve katlarını ayarlayıp iki tane ilmek ilave etmeliler. Model bitince 10 ilmek eksilip 4 ilmeğe düşecek. Bunu göz önünde bulundurun. Modelin başlangıcında mutlaka iki şiş kullanmalısınız.

İlmekleri şişe takıp ilk ilmeği örmeden atlatın. Sonra bir ilmek düz örüp diğer şişe ilmeği aktarın. Sonra örülen bu ilmeğin üzerinden teker teker 9 ilmeği atlatıp serbest bırakın. Üzerinden atlattığımız ilmeği örmeden tekrar diğer şişe aktarın. 

Sonraki ilmeği düz örün ve ilmeği diğer şişe aktarın. 9 ilmeği bu ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Bu ilmeği örmeden tekrar atlatın. Bu şekilde örgünün sonuna kadar örmeye devam edin. 

Sırayı tamamlayınca örgüyü çevirin. İlk kenar ilmeğini alın ve modelin üzerinde kalan ilmeği düz örün. Arada 3 tane yeni ilmek artırıp sonraki ilmeği düz örün.

Aralarda üçer tane ilmek artırıp modelden kalan tek ilmeği de örerek sırayı tamamlayın. Bundan sonrasını kendi zevkinize göre devam ederek örgüyü tamamlayın.