Çok İstek Aldı Sonunda Anlatmaya Karar Verdim

Karışık gibi görünen ama yapılınca kolay gelen ajurlu bir model ile birlikteyiz. Model 6 ilmek ve katları ile yapılmaktadır. Saten iple yaptığım bu modeli ihtiyacınıza göre ip ile yapabilirsiniz. Modeli kurmaya başlarken bir tane kenar ilmeğini alıp iki ilmeği birlikte kesin ve bir ilmek artırın. Bir ilmek düz örüp önce bir ilmek artırıp sonra iki ilmeği birlikte kesin. Bir ilmek düz örüp aynı işlemleri tekrarlayın. 

Arka tarafta bütün ilmekler tamamen ters olarak örülecek. Tekrar ön yüze geçince kenar ilmeğini alıp aynı şekilde iki ilmeği birlikte kesip bir artırın. Bir ilmek düz örünce modelin yarısı tamamlanmış oluyor. Tekrar bir ilmek artırıp bir ilmek keserek devam ediyoruz. 

İki sıra artırma tamamlanınca bu defa artırılan ilmeğin yerini değiştireceğiz. Kenar ilmeğini alıp bir dolayın ve iki ilmeği birlikte kesin ve bir ilmek düz örün. Sonra modelin diğer yarısı olan iki ilmeği birlikte kesip bir artırın. 

Arka taraftan bütün ilmekleri aynen örüp ön yüze gelince modelin son sırasını yapıyoruz. Kenar ilmeğini alın ve bir ilmek düz örüp bir ilmek artırın. Sonra iki ilmeği birlikte kesip bir ilmek düz örün. Sonraki iki ilmeği birlikte kesip bir dolayarak modeli tamamlayın. 

Ön tarafa geçince ilk başlangıçtaki örgüyü tekrarlayın. Bu model ile yelek ve hırka gibi birçok örgüyü yapabilirsiniz.  Artırma yaptığımız bölümü daha fazla yaparak modeli değiştirebilirsiniz. Genel olarak bu modelin benzerleri sıkça kullanılmaktadır.