Çok Kolay Örülen Patik Modeli

Ördüğüm en kolay patik modelini sizlere anlatacağım. Hem çok kolay örülüyor hemde ayağı tam saran bir yapıya sahip. Pembe renkli patik ipi ve 3,5 numara şiş kullandım. Bir tane ip rahatlıkla yetecektir.

38 numara için uygundur. 37 numara olması için 3 numara şişle örebilirsiniz. 39 numara olması için 4 numara şiş kullanın. Patiğin artırma sırasını daha fazla yaparak patiği büyütebilirsiniz. 63 ilmeği şişe takıp örgüye düz ilmekle başlıyoruz. Önce düz sonra ters şeklinde lastik gibi örüyoruz. 

İkinci sırada ise 31 ilmeği örüp tam ortada kalan ilmeği örmeden önce bir dolayıp bir düz örün ve tekrar bir dolayıp kalan ilmekleri aynen örün. Örgünün arka yüzünde artırma yerlerini örerken arkadan girip ilmeği düz örün. Böylece delik oluşmasını engellemiş olacaksınız. 

83 ilmek oluncaya kadar artırmaya devam edin. Sonra ön yüzde ilk 5 ilmeği kesip kalan ilmekleri düz örün. 37 ilmeği düz örerek 15 sıra haroşa yapın. Patiği tamamlamanın iki yolu var. İster haroşa kısmı ve lastik kısmın yarısını keserek bitirin ve sonradan dikin ister benim gibi şişlerin ucunu aynı tarafa alıp ilmekleri hem birlikte kesip hemde dikmiş olun. Son olarak topuk kısmını dikip burun kısmında kalan küçük bölümü de dikerek bitirin.