Çok Sevilen Fındık Bahçesi Örgü Modeli

Çok sevilen fındık bahçesi örgü modelinin yapımını merak edenler bu yazıyı sakın kaçırmasınlar. Himalaya everyday super lux ip kullandım. Kullandığım ipin rengi erkek çocuklar için çok hoş olacaktır.

İki ve katlarını ayarlayın ve ilk olarak ön yüzde bütün ilmekleri düz örün. Sonra örgüyü çevirip arka tarafta ilmekleri ters örün. Ön tarafta modeli kurulacak. Hazırladığım modeller genellikle bir veya iki sırada yapılıyor. 

Bugünkü modelim ise 2 sıradan oluşuyor. Sonra modelin arasında düz örgü yapılıyor. Modelin ön tarafında kenar ilmeğinden sonra ikinci ilmeğin arasına girip yeni bir ilmek çıkartın. Sonra şişe bir kez dolayıp arasına girdiğimiz iki ilmeği düz örerek kesin. 

Sonraki ikinci ilmeğin arasına girip bir ilmek çıkartın. İpi şişe dolayıp ilmekleri keserek örün. Bu sırada iki tane olan ilmek sayısı 3 taneye çıkıyor. Modelin arka tarafına geçince kenar ilmeğini alın sonraki ilmekler üçerli gruplar halinde görünüyor. 

Bu üç ilmeğin ortasındaki ilmeği örmeden diğer şişe aktarın. İpi ön tarafa alıp iki ilmeği birlikte ters örerek kesin. İpi arkaya alıp ortada kalan ilmeği örmeden diğer şişe alın. İpi ön tarafa alarak iki ilmeği ters ördüğünüz yerde kesin.

Bu sırada sayılar eski haline geri geliyor. Modelin ön tarafında bütün ilmekleri düz örüp arka tarafta ters örerek modeli tekrarlayın.