Çok Şık Kız Çocuk Mantosu

Kız çocukları için çok şık manto ördüm. Eğer hırka gibi giyerse 4 yaş çocuklara da olabilir ama manto şeklinde 2-3 yaş çocuklara olacaktır. 3 tane nako elit baby ip kullandım ve 3,5 numara şiş kullandım.

Ön parçalarını 60 ilmekle başladım. İki sıra haroşa yaptım. Sonra bir sıra düz ördüm. Ön yüzde kenar ilmeğini alıp bir dola bir düz bir dola bir düz bir dola sonra ikişerli 6 ilmek kes şeklinde örün. Örgünün kenarlarında yarım model uygulandığı için 3 artırma yapılıyor modelin diğer kısımlarında 6 ilmek artırılıyor.

Kollar ise 52 ilmekle, arka parça ise 103 ilmekle başlanarak örüldü. Örgünün başlangıcında iki sıra haroşa yaptım. Sonra karnıbahar modelini uyguladım. Aralara ikişer sıra haroşa yaparak devam ettim. 

Hazırladığım mantonun başlangıcını bu şekilde ördükten sonra üst beden kısmını düz ördüm. Sonra roba bölümüne geçerken önlerde iki tane arkada 4 tane pile yaptım. Böylece hem ilmek azaltıp hemde şekil vermiş oldum. Sonrasında iki sıra haroşa iki sıra düz olarak ördüm.

Yakayı da aynı arka parça gibi başladım ve üç model yapıp kestim. Hırkanın arkasına 20 ilmekle başladığım fiyongu diktim.