Dans Eden İlmekler Örgü Tarifi

Bayan örgülerinde kullanmak isteyeceğiniz bir model ile birlikteliğimize devam ediyoruz. Özellikle yelek yapımında kullanmayı düşünebilirsiniz. Burgu modelinin değişik bir şekilde yapılmış hali diyebiliriz.

İlmek sayısını ayarlarken bunu göz önünde bulundurun. Örgüyü örmeye arka taraftan başlıyoruz ve bütün ilmekleri ters olarak örüyoruz. Ön tarafa geçince bütün ilmekleri düz örerek tamamlayın. Arka tarafta tekrar ilmekleri ters örüp sırayı bitirin. 

Ön tarafa geçince kenar ilmeğini örün ve sonraki ilmeği örmeden önce üçüncü ilmeği arka taraftan girerek düz örün. Sonra ikinci ilmeği düz örüp son olarak ilk ilmeği düz örerek tamamlayın.

Sonraki üç ilmeği aynı şekilde önce üçüncü ilmeği düz örün sonra ikinci ilmeği düz örüp son olarak ilk ilmeği düz örerek devam edin. Arka tarafta ilmeklerin hepsini ters olarak örün. Tekrar ön tarafa geçince kenar ilmeğinden sonra üçüncü ilmeği ön tarafından girerek düz örün. 

Sonra ilk ilmeği düz örüp ortadaki kalan ilmeği en son olarak düz örün. Bu sırada üçüncü ilmeği örgünün başına alıp düz örün. Sonra sırasıyla iki ilmeği de düz örüp sırayı tamamlayın. 

Arka tarafta bütün ilmekleri ters örüp an tarafta düz olarak örün. Tekrar arka tarafta ilmekleri ters örüp ön tarafta modeli tekrarlayın.