Erkek Örgüleri,  Kadın Örgüleri,  Örgü,  Örgü Videoları

Değişik Burgu Modeli İle Bayan Ve Erkek Örgüleri Yapın

Daha önce hiç görmediğiniz bir burgu modeli anlatacağım. Değişik yapılan burgu modeli hem bayan hemde erkek örgülerinde kullanabilirsiniz. Görmeniz için hem angora iple hemde bebe ipi ile modeli ördüm. 

Model 10 ilmek ve katları ile yapılıyor. Kenar ilmeği eklerseniz 8 ilmek daha ilave etmelisiniz. Bayan yeleği için hazırladığım örgüde bağlamalı lastik modelini kullandım. Bu lastik yeleklere çok yakıştığı için kullanmanızı tavsiye ederim.

İlk olarak örgünün kenarlarında 6 tane ters ilmek kullandım. Sonra 6 ilmek düz 4 ilmek ters şeklinde devam edilecek. Örgü arka taraftan aynen olduğu gibi örülecek. Tekrar ön yüze geçince ilmekleri aynen örüp arka taraftan örerek 4 sırayı tamamlayın. 

Beşinci sıraya geçince modeli uyguluyoruz. Ters ilmekleri aynen örüp düz ilmekleri burgu yapıyoruz. İlk iki ilmeği örmeden diğer şişe alıp ortadaki iki ilmeği ön taraftan başka bir şişe takıyoruz. İlk olarak son iki ilmeği düz örerek başlıyoruz. Sonra örmeden atladığımız iki ilmeği ön taraftan örgünün arkasına alıyoruz.

Ördüğümüz son iki ilmeği de örgünün ön tarafına alıyoruz. Sonra başka şişe aldığımız iki ilmeği sol şişe geri alıp bu 4 ilmeği düz örüyoruz. Modeli arka yüzden aynen örüyoruz. Sonrasında 2 sıra daha ilmekleri aynen örüp modeli bitiriyoruz. Ters ilmekleri sayınca 8 sıra olduğu zaman modeli bitirip diğer modeli başlamalıyız. Burgu modelinin üzerine ters ilmekleri ters ilmeklerin üzerine de burgu modelini koyarak yeni modele devam edin.