Değişik Lastik Modeli Arayanlar Bu Anlatımı Kaçırmayın!

Sürekli aynı lastik modelini kullanmaktan sıkıldınız mı? O zaman anlatacağım lastik modelini sakın kaçırmayın! Model boyutlu ve oldukça hoş görünümlü oldu. 4 ilmekle yapılan lastik modeli spor bir görünüme sahip olduğu için erkek örgülerine ve çocuk örgülerine tercih edilebilir. Bayan yeleklerinde fantezi lastik modeline rakip olabilir.

İlk olarak bir ilmek ters örüp bir ilmek şişe dolayın ve bir ilmeği örmeden atlayın. Sonra iki ilmeği düz örüp atlanan bu ilmeği örülen iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Sonra bir ilmek ters örüp bir dolayın ve bir ilmek atlayın. İki ilmeği düz örüp atlanan ilmeği iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakarak devam edin. 

Arka sıraya geçince kenar ilmeğini alıp iki ters ilmeği yanındaki artırdığımız ilmekle beraber üç ilmeği ters örer gibi birlikte topluyoruz ve bir kez ipi dolayıp aynı ilmekleri bir kez daha ters örerek 3 tane yeni ilmek elde ediyoruz. 

Arada bir ilmeği düz örüp sonraki üç ilmeği ters örer gibi kesip bir kez ipi doluyoruz ve bir kez daha aynı ilmekleri ters örüp devam ediyoruz. Ön yüzde aynı şekilde kenar ilmeğini ters örüp hemen sonrasında bir ilmek doluyoruz ve ilk ilmeği örmeden atlatıyoruz. 2 ilmeği düz örüp atlanan ilmeği bu iki ilmeğin üzerinden atlatıp bırakıyoruz. 

Fantezi lastikten daha belirgin ve şık duran bu modeli boyunluk kaşkol şapka gibi örgüler dede gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Şıklığınızı tamamlamak için örgü çanta modelleri ile kendi zevkinize göre aksesuarlar yapabilirsiniz.