Değişik Tarzda Tığ Örgü Modeli Sevenler İçin

Sürekli olarak aynı tarzda yapılan örgülerden sıkıldıysanız paylaştığım model tam da size göre demektir. Yelek yapmak için üst bölümü ayrı alt bölümü ayrı bir modelle yapıldığı için herkesin beğenisini kazanacaktır.

Yazlık örgülerde oldukça şık olacaktır. Bu model çok kalın iplerle hoş olmayacaktır. Merserize veya angora iplerle yapabilirsiniz. Paylaştığım model ince angora iple yapılmıştır. Yeleğin bitmiş resmini de alt bölümde görüp fikir edinmeniz için paylaştım.

Bu model etol şal yapmak için model arayanlar içinde güzel bir alternatif olacaktır. Örgüyü hazırlamaya zincir çekerek başladım. Bir tane sıkı iğne yapıp örgünün başlangıcını belli ettim. 5 zincir çekip beşinci zincire battım. 4 zincir çekip aynı yere bir daha battım.5 zincir çekip beşinci zincire batarak ilk modeli tamamlamış oldum. 

5 zincir çekip beşinci zincire batarak ilk deliği oluşturun. 4 zincir çekip aynı yere modeli yapmak için yeni bir delik oluşturun. 5 zincir çekip beşinci zincire batıp son deliği oluşturun. İlk sırayı tamamlayıp bir zincir çekerek geri dönün.

İlk deliğe batıp buraya sıkı iğne doldurun. Ortadaki deliğe batıp buraya bir tane daha sıkı iğne yapın. 3 zincir çekip ipi çift dolayın. İlmekleri 4 defada örerek tamamlayın. 3 zincir çekip oluşan deliğe 6 tane ikili tırabzan yapın. Sonra deliğe batıp yaprağı bitirin. 3 zincir çekerek aynı yaprak gibi 2 tane daha yapın. Toplamda 3 yaprağı tamamlayıp sonraki deliğe batın ve buraya sıkı iğne doldurun.

Aynı şekilde yaprakları yapmaya devam edin. Sonraki yaprakları yaparken sadece ilk yaprak yapımında ekleme yapacağız. İlk yaprak için 3 zincir çekip ipi çift dolayın ve dört defada ilmekleri örerek kapatın. 3 zincir çekip ilk yaprağın sonundaki çiçeğin tepesine batıp buraya sabitleyin.

Sonrasındaki işlemler aynen devam edecek. Örgünün bittiği yerde sıkı iğneleri doldurun ve 6 zincir çekip geri dönün. İlk yaprağın tepesine batın ve bundan sonra ilk sırada yapılan işlemleri tekrarlayın.