Çocuk Örgüleri,  Erkek Örgüleri,  Örgü,  Örgü Videoları

Delikli Bonbon Şekeri Örgü Tarifi

Spread the love

Yeni bir model anlatımı ile tekrar karşınızdayız. Model ilk andan karışık gelebilir ama ilerledikçe göreceksiniz aslında oldukça kolay olduğunu. Delikli bonbon şekeri modeli adını verdiğim bu modelin yapımı için 8 ilmek ve katlarına ihtiyacınız olacak. Her kalınlıkta iple yapabileceğiniz kışlık örgülere uygun şiş örgüdür.  

İlk olarak kısaca bir açıklama yapacak olursak, 3 tane düz ilmeğin arasında ilmek artışı yapılacak. Artan ilmekler ters olarak örülüp model oluşturacak. Düz ilmeklerin içinde artırılan ilmekler kenarlardaki düz ilmeklerle birlikte kesilerek yok edilecek. Örgüye başlangıçta kenar ilmeğini alıp bir dola ve bir düz ilmeği yanındaki ilmekle kes bir ters bir düz bir ters ve ilmeğin yönünü çevirip yanındaki ilmekle düz kes şeklinde örülecek. Bir dola bir düz ör ve bir dola sonraki iki ilmeği düz örer gibi kes şeklinde devam edilecek. 

Model arka yüzde ilmekler aynen örülerek devam ediyor. Tekrar ön yüze geçince kenar ilmeğini alıp bir dola bir düz ilmeği kes bir düz ör ilmeğin yönünü çevirip düz örer gibi kes bir dola bir düz ör şeklinde devam edecek. Sonraki 4 sırada ilmekler aynen örülerek devam edilecek.Bir sonraki modele geçerken bu defa bir düz bir ters örüp ilmeklerin yeri değiştikten sonra düz keserek başlayacağız. İlmeklerin yerini değiştirmemizin amacı düz ilmeğin yan tarafa doğru kesintisiz devam etmesi içindir. Düz giydiğiniz kıyafetlerinizi şık bir hale getirmek için motifli yazlık yelek modelini mutlaka yapmalısınız.