Delikli Örgü Başlangıcı ile Kadın ve Kız Çocuk Örgüleri Yapın

Delikli örgü başlangıcı ile çok şık kadın örgüleri kız çocuk örgüleri yapabilirsiniz. Farklı tarzlardan hoşlananlar için ideal bir başlangıç modeli olacaktır. Kalın şişlerle ve kalın iplerle bu delikler daha büyük olacaktır. Yazlık salaş bluz lastiği yerine bu modeli kullanabilirsiniz.

Bu başlangıç için iki şiş kullanın. İlmekleri çift şişe atmanız gerekiyor. Her model için 6 ilmek ve katlarını ayarlayıp iki tane ilmek ilave edin.

İlmekleri şişe atınca örgüyü çevirip örmeye başlayın. 4 ilmeği düz örün. Sonra üçüncü ilmeği son ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Böylece bir ilmek kesmiş olacaksınız.

Sonraki ilmeği düz örüp tekrar bir önceki ilmeği üzerinden atlatıp bırakın. Böylece iki ilmek kesmiş olacaksınız. Bir ilmek daha örüp önündeki ilmeği üzerinden atlatın.

Bir ilmek daha düz örüp önündeki ilmeği atlatıp bırakın. Böylece 4 ilmek kesmiş olacaksınız. Şişteki ilmeği bir sayıp 3 ilmeği daha düz örün.

Toplamda 4 ilmek olunca üçüncü ilmeği son ilmeğin üzerinden atlatıp bırakın. Bu şekilde bir ilmek örüp bir ilmek atlatarak 4 ilmeği kesin.

Bu şekilde tüm ilmekleri örün. Bu şekilde her modelin arasında iki ilmek kalmış olacak. Örgüyü çevirince iki ilmeği ters örün. ipi şişe 2 defa dolayıp sonraki iki ilmeği ters örün.

Her defasında iki ilmeğin arasında ipi şişe 2 defa dolayarak ilmek artırın. Örgüyü çevirince iki ilmeği düz örün. Doladığımız ilmeklere gelince arka taraftan girerek düz örüyoruz.

Önce ilk doladığımız ilmeği düz örüp sonra ikinci doladığımız ilmeği düz örüyoruz. Örgünün arka tarafını çevirince ilmeklerin hepsini ters örerek devam ediyoruz. Bundan sonra ister düz devam edin ister model koyun.