Denemeniz Gereken Kolay Örgü Modeli

Çok bilinen modellere rakip olarak kolay yapılan bu modeli anlatacağım. Fare dişi ve timsah sırtı denince eminim modelin neye benzediğini tahmin etmişsinizdir. Anlatacağım model istediğiniz her yerde kullanıma uygundur.

Model tekli ilmekler den meydana gelmektedir. Her model 4 sıradan oluşmaktadır. Sadece tek sırada model kuruluyor. Daima arka yüzde kuracağız modeli. İlk olarak bütün ilmekleri ön yüzde düz olarak öreceğiz.

Arka yüzde ise ilmekler olduğu gibi yani ters olarak örülecek. Üçüncü sırayı ise ön yüzde bütün ilmekler düz örülüp arka yüze geçilecek. Önce kenar ilmeğini örmeden alıyoruz. Sonraki ilmeğin içine değil bir alt sırasına batarak ilmeği düz örüyoruz. 

Bir ters ilmek örüp sonraki ilmeği bir alt sıraya batılıp düz olarak örülecek. Arka yüzde ilmekler bir düz bir ters şeklinde örülecek. Böylece modeli tamamlamış oluyoruz. 

Tekrar ön tarafa geçince bütün ilmekleri düz örüp arka yüzde ters olarak öreceğiz. Üçüncü sırayı da düz olarak örüp arka tarafa geçince aynı şekilde modeli tekrarlıyoruz. Modeli hiç kaydırma yapmadan kenar ilmeğini alıp sonraki ilmeğin bir alt sırasına girerek düz öreceğiz. 

Her dört sırada bir aynı işlemi uygulayarak modeli tekrarlamalıyız. Kapşonlu bebek hırkası yapmanızı tavsiye ettiğim bir modeldir. Buna benzeyen modeller oldukça karışık olarak yapıldığı için örgüde acemi olanları zorlayabilir.