Dikdörtgen Şeklinden Nasıl Patik Yapılır?

Dikdörtgen şeklinden nasıl patik yapılır? Diye merak ediyorsanız yazımızı sonuna kadar okumalısınız. Soğuyan havalarda kolayca yapıp sıcacık giyebileceğiniz en yeni örgü tariflerini sizler için araştırıyoruz. Patik tek parça halinde dikdörtgen şekli verilerek örüldükten sonra alt kısmından dikiliyor ve incilerle süsleniyor. İçinden iğne geçecek büyüklükte inci ve ip hazırladıktan sonra yapımına geçebiliriz.

Şişe 46 ilmek atarak örgüye başlıyoruz. Bütün ilmekleri ilk sırada haroşa örüyoruz. Sonraki sıralarda iki kenarlarda kalan 8 ilmeği ön yüzde düz arka yüzde ters öreceğiz. Diğer orta kısımda kalan ilmekleri haroşa olarak öreceğiz. Kenarlarda örülen düz ilmekler burgu yapılarak devam edecek. Patiğin orta kısmındaki ilmekler ise sonuna kadar haroşa olarak örülecek. 46 haroşa sırası oluncaya kadar bu şekilde örüp sonra burun kısmının kesme işlemini yapmaya başlıyoruz.

Patiğin burun kısmına gelince burada ilmek kesilerek eksiltilecek. Böylece burun kısmındaki ilmekler azalıp şekil alacak. Örgü aşkı kanalı tarafından hazırlanan bu şık patik için örgü bitip dikildikten sonra üzeri incilerle süslenip tamamlanacak.

Ayak büyüklüğünü ayarlamak için burun kısmında yapılan kesme işlemini daha önce veya daha sonra yapmalısınız. Böylece patiği büyütüp küçültebilirsiniz. Hem anlatımlı hemde resimli en yeni modelleri örgü ör.com adresini takip ederek öğrenebilirsiniz.