Dilber Dudağı Renkli Örgü Modeli

Rengarenk içinizi açacak bir model ile sizler leyim. Tüm bebek örgülerinde ve özellikle battaniye yapımında kullanmanızı öneririm. Ana rengini beyaz olarak kullandım. Üzerindeki model kısmında pembe ve yeşil tonları kullandım.

3 renk ile yapılan dilber dudağı örgü modeli ile bebek örgüleri ve battaniyeler yapabilirsiniz. İster kalan ipleri değerlendirin ister beğendiğiniz renkleri kullanın. Çok hoş bir örgü modeli ile sizlerin karşısındayım. Örgü modelinin tamamı haroşa ile yapılıyor. Bu yüzden biraz zor ilerleyebilir. Ama lastik istemeyen bir örgü modeli.

Benim fikrimi soracak olursanız sonraki çocuğun cinsiyetinin değişik olmasını düşünerek hem kız hemde erkek çocuklara uygun olacak renkleri seçmeniz yönünde olacaktır. Modelin yapımı 8 ilmek ve katları ile yapılmaktadır.

İlk olarak beyaz renk ile başlayıp bir sıra bütün ilmekleri düz olarak örün. Örgüyü çevirip arka tarafını da düze çevirerek örün. Tekrar ön tarafa geçince yeşil renge geçin. İlk iki ilmeği örmeden atlatıp sonraki 6 ilmeği yeşil renk ile düz örün.

İpi arkaya alıp 2 ilmek örmeden atlatın. 6 ilmek düz örüp devam edin. Arka tarafta yeşil renkli ilmekleri tekrar düz örüp beyaz renkli ilmekleri örmeden atlatarak devam edin. Tekrar ön tarafa geçince iki ilmeği örmeden atlatıp sonraki 6 ilmeği pembe renk ile düz örün.

Bu sırada yeşil renkli ilmekleri pembe renk ile düz örüp beyaz renkli ilmekleri örmeden atlatın. Tekrar ön tarafa geçince pembe ilmekleri yeşil renk ile düz örüp tamamlayın. Bundan sonra bütün ilmekleri beyaz renk ile düz örerek modeli bitirin. Sonraki sıralarda modeli kaydırarak devam edin.