Dokuma Örgü Gibi Sıkı Görünen Model Tarifi

Değişik yerlerde kullanabileceğiniz değişik örgü örneklerini ve tekniklerini araştırmaya devam ediyorum. Paylaştığım model her türlü örgüye uygun olmayabilir. İki sıra örülünce ancak bir sıra yerine geçtiği için sıkı bir yapıya sahip.  

Önce ipi örgünün arka tarafına doğru geçirin. Ön yüzden girerek ilk ilmeği düz örün. Sonra ipi ön tarafa alıp sonraki ilmeğin arkasından girerek örmeden atlatın. İpi arkaya alıp önden girerek ilmeği düze çevirin. Arka yüzde modeli örerken bir ilmek düz örüp bir ilmek örmeden atlatılacak. 

Örmeden atladığımız ilmeği ipi ön tarafa alıp ilmeğin arkasından girerek atlanmalıdır. Aynı şekilde son kalan ilmeğe geldiğimiz zaman ipi ön tarafa alıp ilmeği örmeden atlatarak bitirin.

Ön tarafa geçince bu defa ipi örgünün ön yüzüne alın ve ilk ilmeği ters olarak örün. İpi arkaya alın ikinci ilmeği örmeden diğer şişe atlatın. İpi ön tarafa alarak sonraki ilmeği tekrar ters örün. Bir ilmek örmeden bir ilmek ters örerek sıra sonuna kadar devam edin. 

Sıra sonuna gelince ipi arkaya alıp son ilmeği örmeden diğer şişe atlatın. Örgüyü ters çevirince ipi de arka tarafa alın ve ilk kenar ilmeğini düze çevirerek örün. Sonra ipi ön tarafa alın ve bir ilmeği arka tarafından girerek örmeden atlatın. 

Bu örgüde iki sıra örülünce ancak bir sıra yerine geçiyor. Örgünün minik kabartmalı biri görünümü var. Ayrıca örgünün iki kenarı da minik kabartmalı olarak görünüyor. Oldukça sıkı ve muntazam bir kalınlıkta. 

Bu teknik ile bileklik kolye gibi takılar yapmayı deneyebilirsiniz.