Dolgulu Sürpriz Örgü Modeli

Dolgulu bir görünüme sahip olan sürpriz örgü modelini ben severek ördüm umarım sizlerde beğenirsiniz. İnce bir iple yaptığım için zarif bir model oldu. Kalın iple görünümü değişecektir.

Model 2 ve katları ile yapılıyor. İlmekleri şişe takıp hemen örmeye başlayın. Kenar ilmeğinden sonraki ilmeği ters olarak örün. Sonraki ilmeği düz örün. Bundan sonrasını bir düz bir ters şeklinde lastik örer gibi devam edin.

Başlangıç lastik örer gibi olduğu için kıvrılmayan bir yapıya sahip. Ön tarafa geçince kenar ilmeğinden sonraki iki ilmeği birlikte düz örerek toplayın. İlmekleri şişten çıkartmadan ipi şişe bir kez dolayıp aynı ilmekleri bir daha düz örün.

İpi şişe dolayıp ilmekleri bir daha düz örün. Tekrar ipi şişe dolayıp bir daha ilmekleri düz olarak örün. 2 tane olan ilmeği 5 tane olarak tekrar öreceğiz. Sonraki iki ilmeğe geçip birlikte düz örün. İpi şişe dolayıp ikinci ilmeği elde edin. İlmekleri tekrar düz örüp üçüncü ilmeği elde edin.

İpi şişe dolayıp dördüncü ilmeği elde edin. İlmekleri tekrar düz örerek beşinci ilmeği elde edin. Bu şekilde sıra boyunca bütün ilmekleri örerek devam edin. Örgüyü çevirip arka tarafa geçince kenar ilmeğini alın. Sonraki beşerli gruplar halinde görünen ilmeklerin ilkini ters olarak örün.

Sonraki 4 ilmeği birlikte düz örerek toplayın. Sonraki ilmeği ters örüp 4 ilmeği düz örerek toplayın. Sırayı bu şekilde tamamlayın. Böylece ilmek sayısını eski haline getirmiş olacağız. Tekrar ön tarafa geçince kenar ilmeğinden sonraki iki ilmeği birlikte düz örüp ipi dolayın.

İlmekleri tekrar düz örüp tekrar ipi dolayın. İlmekleri tekrar düz örerek 5 ilmek elde edin. Bu şekilde ilmekleri ikişerli olarak örmeye devam edin. Ön tarafta artan ilmekleri arka tarafta ilk ilmeği ters örüp sonraki 4 ilmeği düz örerek kesin.