Dolgulu Yapılan Çok Amaçlı Tığ Örgü Modeli

Dolgulu olan yapısı nedeni ile özellikle kışlık bayan örgülerinde seçeneğiniz olabilir. Sadece bayan örgüsünde değil lif ve battaniye gibi değişik yerler dede kullanmayı düşünebilirsiniz.

Önce zincir çekerek örgüye başlıyoruz. Sonra iki zincir daha çekip batın ve sıkı iğne yapın. Bir sıra sıkı iğne yapın. Eğer yelek yapmak istiyorsanız önce lastik hazırlayıp sonra bir sıra sıkı iğne yapmalısınız.

İkinci sıraya geçerken 3 zincir çekip ilk deliğe batın. Buraya üçlü tırabzan yapın. Yan yana batarak 5 tane tırabzan yapın. İlk 2 tırabzan kenar için kullanılacak. 3 tırabzan model için kullanılacak. 

İlk tırabzanın dibine batıp buradan bir ilmek uzatın. İpi bir kez dolayıp aynı yerden bir ilmek daha çıkartın. İpi dolayıp üçüncü kez aynı yerden bir ilmek çıkartın. Çıkartılan ilmekleri iki defada örerek kapatın. İlk sırada sadece bir defaya mahsus olmak üzere bir ilmek atlayıp ikinci ilmeğe batıp 3 tırabzan yapın. İlk tırabzanın dibine batıp üç defada çekeceğimiz bir dolgu yapın.

Sırayı tamamlayınca iki zincir çekip geri dönün. Her tırabzana bir kez batıp sıkı iğne yapmaya başlayın. Dolguların üzerine batmadan 3 tane sıkı iğne yaparak devam edeceğiz. 

Bir sıra sıkı iğne yapacağız sonraki sırada ise 3 tırabzan yapıp bu tırabzanın üzerine bir dolgu yaparak öreceğiz. Kullanacağınız yere göre ip kalınlığını seçmelisiniz. İnce iplerle yapılınca daha ince bir yapıda olacaktır.