Düz Örgülere 2 Renkli İlmek Atma Tekniği

Düz yapmak istediğiniz örgülere 2 renkli örgü başlangıcını kullanın. Böylece düz örgülere hareket katmış olacaksınız. Sadece düz örgülere değil renkli örgülere de bu başlangıcı kullanarak ilmek atabilirsiniz. İlgi çekmek istediğiniz örgüleri bu başlangıç ile örebilirsiniz.

Her türlü örgü için bu başlangıç modelini kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken farklı tonlarda ip kullanmak olacak. Anlatacağım başlangıç modeli sadece ilmek atarken kullanılmaktadır. Bundan sonrasında lastik yapmalısınız.

Anlatacağım başlangıç için hem şiş hem tığ kullanmalısınız. Bu modele başlarken ilmek atmak için ip ayırmanıza gerek yok. İki renk ipi elinize alın bir ilmek atın. Bu başlangıç için ilmeği istediğiniz şeklide atabilirsiniz.

Sonra iki ayrı renkten olan ilmekleri ayırın. İlmeğin bir tanesini şişe diğerini ise tığa takın. Tığa şişin üst kısmındaki ipi takıp ilmeğin içinden geçirerek örün. Sonra ördüğünüz ilmeğin içinden diğer renkte olan ipi tekrar şişin üzerinden alarak örün.

Her defasında ip değiştirerek parmağınıza dolayın. Tığı şişin üzerinden geçirip parmağımızdaki ipi alarak örün. İstediğiniz sayıya gelince ister lastik ister haroşa şeklinde lastik örün. İlmek atma işlemi bitince örgüye devam edeceğiniz renk ile örgüye devam edin.

Eğer kullanacağınız model lastik istemiyorsa hemen modeli kurun. Eğer kullanacağınız model lastik ile yapılıyorsa mutlaka lastik yapın. Bunu her türlü örgüye başlarken kullanıp renkli başlangıçlar elde edebilirsiniz.